Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Objavljeni pobjednici natječaja #CedefopPhotoAward 2019

  Datum objave: 2. kolovoza 2019.

Agencija je ovoga proljeća objavila vijest o natjecanju #CedefopPhotoAward 2019 kojega je Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja Cedefop po četvrti puta organizirao u suradnji s Europskom komisijom.

Poznati su i konačni rezultati natjecanja i muđu pobjednicima nalazi se i ekipa mladih iz Hrvatske.

Ukupno se prijavilo 112 ekipa strukovnih učenika iz 20 europskih zemalja. Čak 380 učenika iz 76 nastavnika činilo je navedene ekipe iz 73 strukovne škole.

Hrvatska ekipa dolazi iz Ekonomske i turističke škole Daruvar s temom “Kuharov tim” (The Chefs’ Team). Uz mlade iz Daruvara, kao pobjednici su odabrani i učenici iz Austrije te će tijekom četvrtoga Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (14.-18. listopada 2019.) biti održano i javno glasanje za ukupne pobjednike kojima će nagrada biti dodijeljena u Helsinkiju u skolpu Europskoga tjedna.

Mršavi kuhar (“Kuharov tim”)

Lara Iveša, Martina Stari i Dominik Žulj inspirirani talentom mladog kuhara Mateja fotografirali su ga tijekom rada. Za Matejeve vještine zainteresirani su brojni vrhunski hoteli te je već zaprimio velik broj ponuda za posao. Serijal fotografija pokazuje njegovu ljubav prema hrani i pripremanju deserata; noć prije snimanja bio je budan do 4 ujutro praveći rođendanske torte! Matej se također veseli budućnosti, daljnjem obrazovanju i usavršavanju.

Galeriju fotografija možete pronaći na poveznici.

Također, ne zaboravite glasati za mladi tim iz Hrvatske u listopadu!