Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Poziv za partnere – WorldSkills Croatia državno natjecanje učenika strukovnih škola

  Datum objave: 26. studenoga 2018.

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se WorldSkills Croatia – državno natjecanje učenika strukovnih škola, najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 300 najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 30 strukovnih disciplina u kojima će prezentirati stručne kompetencija te demonstrirati vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline će obuhvatiti atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.
U četiri paviljona, u prostoru od 9.000 m2 tijekom dva dana natjecanja očekuje se više od 15.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.
Ovo natjecanje predstavlja vrhunac reforme strukovnih natjecanja u Republici Hrvatskoj koju Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih provodi.

Novi, osuvremenjeni koncept strukovnih natjecanja usklađen je sa standardima svjetskih i europskih natjecanja mladih u strukovnim vještinama (Euroskills i Worldskills) te sličnim događanjima u drugim zemljama.

Želja nam je u svaku disciplinu uključiti jednog ili više poslodavca koji svojom djelatnošću koristi tehnologiju te proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole. Osim već spomenute poveznice sa strukovnim školama, čime poslodavci doprinose i društvenoj odgovornosti za razvoj obrazovnog sustava, sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan je i od načina da se postigne dugoročni cilj osiguranje povećanja zapošljivosti učenika koji su sudjelovali na natjecanjima te demonstrirali svoje vještine mogućim budućim poslodavcima.Nadamo se da ćete nam se pridružiti i iskoristiti ovu veliku priliku za podršku strukovnom obrazovanju i učenicima strukovnih škola kao budućim stručnjacima i potencijalnim zaposlenicima, ali i za predstavljanje vaše tvrtke, proizvoda, usluga velikom broju posjetitelja te umrežavanje s brojnim partnerima.

Cjeloviti poziv, uvjete i partnerske pakete možete naći na sljedećoj poveznici.

Za više informacija o uvjetima partnerske, događaju WorldSkills Croatia – državno natjecanje učenika strukovnih škola ili općenito o aktivnostima Agencije kontaktirajte nas na e-adresu: worldskillscroatia@asoo.hr .