Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Cedefop predstavlja preglednik modela naukovanja u Europi

  Datum objave: 20. lipnja 2018.

Cedefop-ov preglednik modela naukovanja u Europi predstavlja online alat koji sadrži podatke o modelima naukovanja u 28 zemalja članica Europske unije, Islandu i Norveškoj.

Odabrani modeli naukovanja su zakonski regulirani te predstavljaju glavne modele na razini obrazovnog sustava. Odrednica model podrazumijeva pravila i propise koji određuju osmišljavanje, provedbu, procjenu, odobravanje i upravljanje programima naukovanja. Podatci se mogu pretraživati prema pojedinim zemljama, modelima i drugim pokazateljima koji omogućuju usporedbu među zemljama i modelima.
Cedefop-ov preglednik modela naukovanja u Europi obuhvaća 30 zemalja, 42 modela naukovanja, usporedne tablice po zemljama i modelima, zemljovidni pregled i napredni alat za pretraživanje.
Sadržaj preglednika temelji se na informacijama koje su prikupljene u prvoj polovici 2016. godine u okviru Cedefop-ovog ispitivanja „Naukovanja: međunarodni pregled“. Preglednik je trenutno u pilot fazi razvoja, a ažuriranje podataka je predviđeno u 2018. godini.

Više informacija dostupno je na poveznici