Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Održan Dan Europe, 9. svibnja 2019.

  Datum objave: 9. svibnja 2019.

U organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Europskog parlamenta, Ureda u Hrvatskoj, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije obilježen je Dan Europe, 9. svibnja na Europskom trgu u Zagrebu. Tim datumom slavi se mir i jedinstvo u Europi te obilježava godišnjica sjećanja na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova tijekom kojeg je predstavio danas prihvaćenu viziju europskog jedinstva.

Građani imaju priliku informirati se o radu i ustroju institucija Europske unije te mogućnostima koje su im na raspolaganju iz fondova i programa Europske unije.

Događaj na Europskom trgu u Zagrebu posjetili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac i voditelj Predstavništva Europske komisije Branko Baričević, gdje su se družili s posjetiteljima i odgovarali na upite građana, potencijalnih korisnika i korisnika EU fondova.

Tijekom Tjedna Europe za građane su organizirana događanja diljem Hrvatske od 7. do 11. svibnja 2019. Tom prigodom, građani će dobiti korisne informacije vezane za rad i ustroj Europske unije te saznati informacije o pogodnostima vezanim za njih.

Više informacija dostupno je ovdje.