Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Predstavljanje projekta „Implementacija novih kurikuluma“ IPA Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala – Program Europske Unije za Hrvatsku

  Datum objave: 30. srpnja 2011.

 

Predstavljanje projekta IPA IV komponente „Implementacija novih kurikuluma“ održana je u utorak, 8. lipnja 2010.Projekt provodi EPRD konzorcij u suradnji s European Profiles SA, University of Jyväskylä i Chronos Info. Glavni korisnik i glavni partner u projektu je Agencija za strukovno obrazovanje.
Ovaj projekt vrijedan 1.065.500 eura financira se iz IPA komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala – Program Europske Unije za Hrvatsku. Provedba projekta započela je u travnju 2011. i trajat će do listopada 2011.
 
Oko 85 predstavnika vladinih, javnih i obrazovnih institucija, Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj, predstavnika industrijskog sektora, sindikata i ostalih projekata financiranih od strane Europske Unije pozdravili su gđa Vesna Hrvoj-Šic, ravnateljica Uprave za srednje obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) i gosp. Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje (ASO).
Nakon pozdravnih govora uslijedila je prezentacija gosp. Vlade Prskala, ravnatelja Srednje škole Matija Antun Reljković iz Slavonskog Broda, u kojoj su istaknute dobrobiti, rezultati i poboljšanja postignuta korištenjem inovativnih praksi i mogućnosti EU financiranja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO). Nakon ove prezentacije gosp. Krunoslav Nemčić, voditelj projekta iz korisničke institucije, Agencije za strukovno obrazovanje, obratio se prisutnima ističući ulogu inovacija u SOO-u kao i definicije inovacija poželjnih tijekom trenutnog i budućeg razvoja.
Projektne aktivnosti, očekivani rezultati i važnost prepoznavanja i potpore inovacijama predstavljene su od strane članova projektnog tima, gosp. Carstena Schmidta, voditelja tima i ključnog stručnjaka za inovacije u strukovnom obrazovanju i gosp. Efstathiosa Dimitropoulosa, stručnjaka za ESF/grant.
Opći cilj projekta je ojačati cjelokupnu modernizaciju i fleksibilnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO) u Republici Hrvatskoj kako bi se poboljšala njegova relevantnost u odnosu na tržište rada i mogućnost odgovaranja na strukturne promjene u hrvatskom gospodarstvu u skladu s pravnom stečevinom EU-a u relevantnim područjima.
 
Posebna svrha ovog projekta je pružanje podrške strukovnim školama u provedbi projekata kroz grant-shemu (dodjela nepovratnih sredstava), daljnje unaprijeđivanje inovativne kulture u strukovnim školama u skladu s potrebama tržišta rada te pomoć u razvijanju kapaciteta Agencije za strukovno obrazovanje (ASO) i strukovnih škola za uspješnu pripremu i provedbu grant-sheme i projekata.
 
 
Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:
 
Carsten Schmidt, voditelj tima
Telefon: 01 62 74 625; E-mail: carsten.schmidt@aso.hr
Željka Zorić Bennett, voditeljica ureda
Telefon: 01/ 62 74 696; E-mail: zeljka.zoric.bennett@aso.hr