Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Prezentacija projekta „Daljnji razvoj Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO)“ IPA Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala – Program EU-a za Hrvatsku

  Datum objave: 17. travnja 2011.

U utorak 16. ožujka 2010. održana je prezentacija IPA Komponente IV projekta “Daljnji razvoj Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira” koji provodi konzorcij predvođen tvrtkom WYG International Ltd., u partnerstvu s tvrtkom TribalHelm, čiji je korisnik i partner u projektu – Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,468,000 eura. Financira se iz programa Europske Unije za Hrvatsku, IPA Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala. Projekt je započeo 18. siječnja 2010. godine, a njegov je svršetak predviđen za 18. lipnja 2011. godine.
Oko 75 uzvanika i predstavnika raznih vladinih, javnih i obrazovnih institucija, Delegacije Europske Unije u RH, gospodarstvenika, nevladinih udruga, sindikata, medija i drugih projekata koje je financirala Europska Unija, pozdravili su g. Ivan Šutalo, dipl. ing., ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje (ASO), i g. Želimir Janjić, prof., državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ).
Uslijedile su prezentacije. Prvu je održala gđa Christina Anna Tkalec, voditeljica Odsjeka za javno nadmetanje i provedbu ugovora u Agenciji za strukovno obrazovanje – Odjel za financiranje i ugovaranje IPA programa – koja je predstavila IPA program Europske Unije za Republiku Hrvatsku, s posebnim osvrtom na Komponentu IV – Razvoj ljudskih potencijala.  Gđa Marinela Krešo, voditeljica projekta iz korisničke institucije – Uprava za srednje obrazovanje, Odjel za cjeloživotno učenje i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa – osvrnula se na kontekst projekta i predstavila sektorsku ulogu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa vezanu uz IPA program.
Nacionalni i europski kontekst HKO-a predstavio je g. Mile Dželalija, prof., sa Sveučilišta u Zadru, koji je i voditelj Operativnog tima za potporu Povjerenstvu za izradbu HKO-a.
Glavne aktivnosti i planirane ishode projekta predstavio je Projektni tim koji čine gđa Agnes Wollschlaeger, voditeljica ovog tima i stručnjakinja za Europski kvalifikacijski okvir, g. Peter Debreczeni, stručnjak za zakonodavstvo, te g. Mike Sell, stručnjak za razvoj nacionalnoga kvalifikacijskog okvira.
Opći cilj projekta je osiguranje neprekidnoga poboljšavanja obrazovnoga sustava u Hrvatskoj, vezanoga uz prenosivost i priznanje kompetencija i kvalifikacija, u skladu s potrebama tržišta rada na nacionalnoj/EU razini kako bi se podupro sustav transparentnosti i mobilnosti te zapošljivost hrvatskih građana.
 
Za više informacija, molimo kontaktirajte:
g. Vlatko Rosner, voditelj Ureda
telefon: +385 (0)1 4882 805
e-pošta: vlatko.rosner@mzos.hr
 
Adresa Projektnog ureda:
Varšavska 8
10 000 Zagreb
Republika Hrvatska