Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Dan Europe 2023. u znaku Europske godine vještina

  Datum objave: 8. svibnja 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Dan Europe 2023. u znaku Europske godine vještina

 

U organizaciji Vlade RH i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u suradnji s Uredom Europskog Parlamenta u RH i Predstavništvom Europske komisije u RH, u Zagrebu je utorak, 9. svibnja obilježen Dan Europe.

Dan Europe se ove godine obilježava festivalom vještina, koji je održan na Europskog trgu. Više detalja o događanju možete pronaći na službenim internetskim stranicama Europske unije.

Tijekom festivala vještina na Europskom trgu na Dan Europe, veleposlanstva iz brojnih država članica EU-a predstavila su mogućnosti stručnog i akademskog obrazovanja u svojim državama, specifične industrije i obrte, dok su hrvatski obrtnici predstavili svoje zanate, a strukovne škole ciljane i s tržištem rada kompatibilne programe. Posjetitelji su mogli razgledati štandove država članica, upoznati se s obrtnicima i njihovim načinom rada te programom obrtničkih škola ambasadora Europskog parlamenta čiji učenici su prezentirali svoja znanja i vještine, informirati se o programima mobilnosti te sudjelovati u raznim aktivnostima.