Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Dan Europe 2023. u znaku Europske godine vještina

  Datum objave: 8. svibnja 2023.

Dan Europe 2023. u znaku Europske godine vještina

 

U organizaciji Vlade RH i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u suradnji s Uredom Europskog Parlamenta u RH i Predstavništvom Europske komisije u RH, u Zagrebu je utorak, 9. svibnja obilježen Dan Europe.

Dan Europe se ove godine obilježava festivalom vještina, koji je održan na Europskog trgu. Više detalja o događanju možete pronaći na službenim internetskim stranicama Europske unije.

Tijekom festivala vještina na Europskom trgu na Dan Europe, veleposlanstva iz brojnih država članica EU-a predstavila su mogućnosti stručnog i akademskog obrazovanja u svojim državama, specifične industrije i obrte, dok su hrvatski obrtnici predstavili svoje zanate, a strukovne škole ciljane i s tržištem rada kompatibilne programe. Posjetitelji su mogli razgledati štandove država članica, upoznati se s obrtnicima i njihovim načinom rada te programom obrtničkih škola ambasadora Europskog parlamenta čiji učenici su prezentirali svoja znanja i vještine, informirati se o programima mobilnosti te sudjelovati u raznim aktivnostima.