Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Projekt Baltazar finalist za nagradu Europske komisije Regiostars 2021

  Datum objave: 7. listopada 2021.

Projekt Baltazar finalist je za nagradu Europske komisije Regiostars 2021 u kategoriji Fair/Pravedna Europa: Njegovanje inkluzije i antidiskriminacija. Dodjelom godišnje nagrade Regiostars u različitim kategorijama Europska komisija nastoji prepoznati primjere dobre prakse u regionalnom razvoju i istaknuti inovativne projekte sufinancirane iz EU fondova koji mogu potaknuti na provedbu sličnih, novih projekata.

Nositelj projekta Baltazar je Krapinsko-zagorska županija, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a njegovom provedbom Županija zajedno s partnerima: gradom Krapinom, općinom Stubičke Toplice, Zagorskom razvojnom agencijom te osnovnim i srednjim školama, od 2014. godine osigurava pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike za učenike s teškoćama u razvoju. Dosad su uz potporu Europskog socijalnog fonda uspješno provedena četiri nastavka projekta, a u šk. god. 2021./2022. u tijeku je i peti.

Projekt je dugogodišnji primjer dobre prakse poticanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama u mjestu njihovog prebivališta. Svojim aktivnostima projekt nastavlja s njegovanjem i promicanjem tolerancije, prijateljstva i inkluzije u društvu, a posebno doprinosi poticanju djece da budu što samostalnija i da pokažu svoje talente i mogućnosti. Time se stvaraju uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i emocionalnog funkcioniranja te uspješniju integraciju u socijalno okruženje uz potporu senzibilizirane javnosti.

Baltazar se u finalu nagrade Regiostars 2021 natječe za najbolji projekt po izboru javnosti, a sam ulazak u finale već je veliki uspjeh jer se u kategoriji Pravedna Europa kandidiralo ukupno 76 projekata iz cijele Europe, dok je Baltazar jedini iz Hrvatske. Glasati za projekt Baltazar moguće je do 15.11.2021. putem Regiostars Awards EU stranice na poveznici: https://regiostarsawards.eu/ na način da se u kategoriji Fair/Pravedna Europa klikne na srce kod predstavljanja projekta Baltazar. Glasanje ovisi o IP adresi uređaja, pa je s iste IP adrese moguće glasati jednom dnevno.

 

Više podataka možete pronaći na službenoj stranici Krapinsko-zagorske županije i Zagorske razvojne agencije: https://www.zara.hr/vijesti/438-projekt-baltazar-jedan-od-finalista-regiostars-a , https://www.kzz.hr/nagrada-europske-komisije-glasajte-i-vi i https://www.kzz.hr/baltazar-nagrada-regiostars .