O nama

Tijekom 2006/2007 u Agenciji za strukovno obrazovanje radilo se na izgradnji informacijskog sustava koji bi podržao rad svih funkcija koje mora imati Središnji ured, odnosno sve usluge potrebne za poslovanje, a to su usluge trgovačkog suda, zavoda za statistiku, porezne uprave, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja i poslovne banke (internetom), uz uporabu dokumentacije koja se kod nas u stvarnosti i koristi.

Sustav je uspostavljen u jesen 2007. te osim gore navedenih usluga nudi mogućnost stručnog usavršavanja nastavnika voditelja vježbeničke tvrtke (VT) kao i provođenje Smotre/ sajma vježbeničkih tvrtki jednom godišnje u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obraozvanje odraslih.
Središnji ured razvija standarde kvalitete za rad u VT-a uzimajući u obzir iskustva međunarodnih partnera i samih VT-a u Hrvatskoj, sudjeluje u razvoju strategije za implementaciju rada VT-a u srednjim školama, podupire nastanak i razvoj nastavnih planova i programa. Suradnjom profesora i nastavnika iz različitih škola koje primjenjuju metodu VT kao i suradnjom sa ASOO radi na formiranju jednog tima koji primjenjuje metodu rada VT.
 
Središnji ured simulira određene gospodarske procese i time podupire mrežu VT-a, s ciljem povezivanja škole s gospodarskom stvarnošću.