Vježbeničke tvrtke Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar uključene u projekt E-medica

Predstavnici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar te Medicinske škole Zadar su od 6. do 8. svibnja 2015. godine bili u posjetu Srednjoj zdravstvenoj školi Celje (Republika Slovenija) u okviru projekta E-medica.
Projekt je nastavak suradnje koja je započela u Tuheljskim Toplicama u studenome 2014. godine pod nazivom „Od ideje do posla“.

Prvoga dana su nadahnuti i motivirani učenici, podijeljeni u manje skupine, radili na projektu. Radovi učenika nastali tijekom ovoga službenoga posjeta bit će predstavljeni na sljedećoj smotri E-medica koja će se održati u listopadu 2015. godine.

Nakon radnoga dijela, domaćini su gostima pokazali znamenitosti grada Celje, kao i primjer zdravstvenog poduzetništva u mjestu Šentjur. Organiziran je obilazak pivovare Laško, radi upoznavanja s proizvodnim procesom - od nabave sirovina do konačne prodaje. Predstavnici vježbeničkih tvrtki nazočili su degustaciji najnovijih proizvoda.

Drugoga dana dio vremena izdvojen je za posjet Ekonomskoj školi Celje. Cilj posjeta je bio  upoznavanje s načinom rada i obrazovanja u njihovoj školi, s radom vježbeničkih tvrtki  te je dogovoreno da će vježbeničke tvrtke Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar sljedeće godine biti sudionice na Međunarodnom sajmu Vježbeničkih tvrtki – Celje.

Trećega dana organiziran je posjet sajmu svih osnovnih i srednjih škola iz Celja, a zadatak im je bio da predstave jednu od zemalja Europske unije - od kulture, gospodarstva do hrane i običaja. U službenom su posjetu ovome sajmu sudjelovale učenice Dina Bičić i Nina Karaban iz lll. b te Marija Lisica i Marija Pedić  iz lll. a razreda u pratnji mentorica - prof. Katijane Rajčić i prof. Tatjane Bašić iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar.