OBILJEŽAVANJE GLOBALNOG TJEDNA PODUZETNIŠTVA U EKONOMSKOJ I TRGOVAČKOJ ŠKOLI IVANA DOMCA VINKOVCI

GEW 2014. – ZAJEDNIČKA RADIONICA VJEŽBENIČKE TVRTKE GLOBUS d.o.o.  I UČENIKA 8.a RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE „ANTUN GUSTAV MATOŠ“ VINKOVCI
 
Globalnom tjednu poduzetništva koji se u 2014. godine obilježavao u cijelom svijetu učenici i profesori Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci priključili su se izradom različitih plakata, posjetom poduzetnika raznih profila te organizacijom kreativnih radionica.
Kako bi pridonijeli obilježavanju globalnog tjedna poduzetništva a time dali i doprinos u promociji zanimanja Ekonomist učenici Vježbeničke tvrtke GLOBUS d.o.o.
ugostili su učenike 8.a razreda Osnovne škole “Antun Gustav Matoš” Vinkovci. Kroz kreativnu radionicu u kojoj su učenici primijenili vještine i stručna znanja stečena na predmetu Vježbenička tvrtka   pokazali su zapravo kako izgleda rad u pravoj tvrtci.
Ova zanimljiva  izvanučionička nastava je organizirana prema Planu razrednog odjela 8. a razreda koji uključuje i smjernice Građanskog odgoja i obrazovanja.

Nakon upućenih riječi dobrodošlice te predstavljanja vježbeničke tvrtke i njezinih zaposlenika, učenike osnovne škole uključili su u radionicu u kojoj su učenici mogli naučiti nešto više o radu u vježbeničkoj tvrtki, što ona zapravo znači učenicima u daljnjem obrazovanju ili zaposlenju. Kroz zabavu i smijeh naučili su kako izraditi poslovne kartice, značenje riječi poduzetnik te kako biti poduzetan.

Želiš posao? Budi poduzetnik!
To je možda prva ali ne i zadnja lekcija koju su učenici  8.a razreda shvatili kada su u okviru Globalnog tjedna poduzetništva posjetili Ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca Vinkovci.  Njihovo zajedničko druženje obilježeno je fotografijama, a ovdje možete vidjeti kako je to izgledalo.

Pročitajte dojmove jedne od učenica Osnovne škole “Antun Gustav Matoš” Vinkovci :
 
     O tome što znači biti poduzetnik i koliko je poduzetništvo važno u današnjem svijetu, saznali smo i mi (8.a razred) 21. 12. 2014. g. kada smo posjetili  gore navedenu školu.
        U organizaciji Ike Pejanović, profesorice ekonomske grupe predmeta, sudjelovali smo u jednoj radionici na kojoj smo saznali koja su osnovna područja u gospodarstvu (računovodstvo, marketing, nabava ...) te na koji način funkcionira jedna tvrtka i kako treba biti ustrojena da bi bila djelotvorna.
        Učenici (njihove vježbeničke tvrtke) su nas uputili na koji ćemo način izraditi akreditaciju i što je to. Vježbanjem na računalu smo to i uspjeli, a onda su nam oni pokazali prave (plastificirane) koje su nam prethodno pripremili za iznenađenje.
 
„Iskustvo je bilo neobično jer nas je većinu  potaknulo da razmislimo o upisu u srednju školu, kao i o mogućem budućem zanimanju“.