Učenici vježbeničke tvrtke iz Srednje škole Vela Luka javnosti predstavili turistički vodič „Welcome to Vela Luka“

Kroz program vježbeničke tvrtke veloluški srednjoškolci željeli su i konkretno doprinijeti svojoj zajednici. Kako je turizam glavni pokretač bržeg i uspješnijeg gospodarstva na otocima, osnivači vježbeničke tvrtke Travelino d.o.o. odlučili su svojim djelovanjem pridonijeti promicanju turizma Vele Luke i otoka Korčule. Jedan od uočenih nedostataka turističke ponude je loša informiranost turista, tj. nepostojanje vodiča koji bi turistima na jednom mjestu pružao detaljnu i ažuriranu informaciju o svim sadržajima koji im se nude.

Trinaest učenika trećeg razreda SŠ Vela Luka, koji se obrazuju za zanimanje ekonomist, pod vodstvom svojih nastavnica ekonomske skupine predmeta, ove su školske godine osnovali vježbeničku tvrtku Travelino d.o.o. koja je registrirana u Središnjem uredu vježbeničkih tvrtki pri Agenciji za  strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao marketinška agencija. Vježbenička tvrtka kao virtualna vježbenička tvrtka pridonosi razvijanju poduzetničkih vještina kod učenika radeći na principu stvarne tvrtke i posluje na virtualnom tržištu s ostalim vježbeničkim tvrtkama, ali u suradnji s tvrtkom partnerom    – stvarnim gospodarskim subjektom.

Misija vježbeničke tvrtke Travelino d.o.o. je turistima i posjetiteljima Vele Luke i otoka Korčule osigurati brošuru koja će im omogućiti lakše snalaženje i bolji uvid u turističku ponudu otoka Korčule, kako bi njihov boravak bio što sadržajniji, a zadovoljstvo tim veće. Kako su učenici istaknuli, posebna im je namjera svojim djelovanjem pomoći u promicanju turizma Vele Luke u onim oblicima koji bi odgovarali njezinom prirodnom i kulturnom naslijeđu poštujući pritom društvene i ekološke standarde na način koji bi donio blagodati domaćem stanovništvu i Velu Luku učinio turističkim odredištem na koje se gost uvijek rado vraća.

Nakon nekoliko mjeseci marljivog i predanog rada učenici su osmislili sadržaj turističkog vodiča pod naslovom „Welcome to Vela Luka“. Vodič je na engleskom jeziku i tiskan je u 10 000 primjeraka. Oko 80% sadržaja vodiča  posvećeno je Veloj Luci, a ostatak sadržaja i ostalim mjestima na Otoku. Troškove tiskanja vodiča financirala je Općina Vela Luka, u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA iz Dubrovnika, TZ Vela Luka, Dubrovačko neretvanskom županijom i TZ Blato.
Turistički vodič „Welcome to Vela Luka“možete pronaći ovdje
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • DOBAR PRIMJER IZ PRAKSE - SMOTRA VJEŽBENIČKIH TVRTKI U PJEŠAČKOJ ZONI GRADA VINKOVACA više
  • Vježbeničke tvrtke Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar uključene u projekt E-medica više
  • OBILJEŽAVANJE GLOBALNOG TJEDNA PODUZETNIŠTVA U EKONOMSKOJ I TRGOVAČKOJ ŠKOLI IVANA DOMCA VINKOVCI više
  • Međunarodni izložbeni forum mladih vježbeničkih tvrtki u sklopu Comenius multilateralnog projekta „Budi poduzetan, zdrav i kreativan“ više
  • Materijali za stručni skup pod rednim br. 23089. – program Vježbenička tvrtka više