TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA 2009.

Agencija za obrazovanje odraslih ove godine drugi put organizira Tjedan cjeloživotnog učenja na nacionalnoj razini u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

Tjedan je lani proveden u četiri regionalna središta: u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, Vukovarsko-srijemskoj županiji (Vukovar), Ličko-senjskoj županiji (Gospić) te u Šibensko-kninskoj županiji (Knin). Aktivnosti su se provodile na sajmovima obrazovanja, okruglim stolovima, radionicama, predavanjima i sličnome.

Agencija je izradila strateški plan Tjedna cjeloživotnog učenja 2009., koji će se provesti u suradnji sa svim dionicima sustava obrazovanja odraslih, a s naglaskom na ustanove koje provode programe obrazovanja odraslih.

Ovogodišnji Tjedan obilježit će se od 28. rujna do 2. listopada u 20 županija i Gradu Zagrebu te će se provoditi pod sloganom Dodaj znanje iskustvu. Cilj i želja je povećati svijest o važnosti obrazovanja kao učinkovitoj mjeri za smanjenje nezaposlenosti i zadovoljavanje potreba u gospodarstvu, povećati pristup informacijama i cjeloživotnom učenju te informiranje javnosti o mogućnostima učenja na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Koordinaciju i medijsku kampanju svih aktivnosti na nacionalnoj razini provodit će Agencija s partnerima, a organizacija i provedba bit će u mjerodavnosti županijskih i lokalnih ureda za obrazovanje te regionalnih ispostava partnerskih institucija i ustanova za obrazovanje odraslih.

Dodatak: Tjedan cjeloživotnog učenja - Letak
Program Tjedna cjeloživotnog učenja