Uspješno organiziran tjedan cjeloživotnog učenja

Agencija za obrazovanje odraslih organizirala je Tjedan cjeloživotnog učenja u Zagrebu, Vukovaru, Gospiću i Kninu, s iznimno velikim interesom i odličnom posjećenosti događanja. Uz Agenciju za obrazovanje odraslih, zadovoljstvo su iskazali i izlagači i posjetitelji te ustanove, socijalni partneri i predavači, koji će se rado odazvati i sljedećim projektima.

 

U skladu s očekivanjima, najveći je interes potaknula priredba Sajam cjeloživotnog učenja, koja je u četiri grada okupila gotovo stotinu izlagača i više od tisuću posjetitelja. Na ovim su sajmovima ustanove za obrazovanje odraslih predstavile svoje programe široj javnosti te informirale posjetitelje o mogućnostima obrazovanja u navedenim gradovima i regijama. Na Sajmu cjeloživotnog učenja u Zagrebu bio je i Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i športa, koji je izrazio zadovoljstvo odličnom organizacijom te odazivom izlagača i posjetitelja.

 

Zanimanje za seminare i radionice tijekom Tjedna cjeloživotnog učenja također je bilo veliko. U Zagrebu su uspješno održani seminar za novinare i studente politologije i novinarstva „Obrazovanje i demokratsko društvo“, radionica o vrednovanju neformalnog i formalnog učenja, radionica o ishodima učenja te tribina o važnosti ulaganja u ljudske potencijale. U Vukovaru, Gospiću i Kninu također su održane brojne prezentacije, predavanja i radionice koje su potaknule rasprave o cjeloživotnom učenju i prikazale prednosti koje ono donosi.

 

Dodatne informacije o Tjednu cjeloživotnog učenja pronađite na internetskim stranicama http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/