U Šibeniku predstavljen projekt "Ulaganje u obrazovanje za deficitarna zanimanja"

Predstavnici Agencije za obrazovanje odraslih zamjenik ravnateljice Zoran Smolić, načelnik Odjela za stručni nadzor Franjo Galeković i voditeljica Odsjeka za programe i projekte Ivana Ramić, predstavili su prijedlog projekta "Ulaganje u obrazovanje za deficitarna zanimanja" predstavnicima suradnih ustanova u Uredu župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka u utorak, 24. lipnja 2008. godine.


Osim župana i članova Agencije, na sastanku su bili i predstavnici suradnih ustanova: pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Šibensko-kninske županije Dijana Ercegović, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Šibenik Luka Petrina,  tajnik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Slaven Jakelić, viša stručna suradnica u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijske komore Šibenik Jagoda Vlahov, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Šibenik Nastja Petković, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Vlado Rubeli, ravnatelj Srednje strukovne škole Šibenik Dražen Sekso, ravnatelj privatne gimnazije u Šibeniku Zvonko Pešić, voditeljica odsjeka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Šibenik Sonja Palinić Mravak, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Akademija Libar Angela Krasić, voditeljica kulturnog centra Pučkog otvorenog učilišta Vodice Gordana Birin, dekan Veleučilišta u Šibeniku Marko Radačić, dekan Veleučilišta Marko Marulić u Kninu Marko Jelić, ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Senka Dodig i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Knin Mato Milanović.

 

 

Cilj je projekta uskladiti potrebe tržišta rada s obrazovnom strukturom u tri županije: Vukovarsko-srijemskoj, Ličko-senjskoj i Šibensko-kninskoj. Projekt je namijenjen radno sposobnim osobama koje se žele obrazovati za deficitarna zanimanja, a određena su prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ovako se u obrazovanje odraslih za stjecanje jednostavnog zanimanja ili prekvalifikacije s ciljem zapošljavanja planira uključiti do 250 polaznika.

 
Na sastanku je predstavljen i Tjedan cjeloživotnog učenja, kojeg organizira Agencija za obrazovanje odraslih u suradnji sa suradnim institucijama, koji će se održati krajem rujna i početkom listopada, na državnom nivou. U sklopu Tjedna promovirat će se koncept cjeloživotnog učenja sa posebnim naglaskom na motiviranje građanstva na ulaganje u vlastito obrazovanje.