Posjet kaznionici u Lepoglavi

Predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa posjetili su Kaznionicu u Lepoglavi 2. srpnja 2007. godine. Došli su prof. dr. sc. Slobodan Uzelac, državni tajnik u Upravi za visoko obrazovanje, Želimir Janjić, prof., državni tajnik u Upravi za srednjoškolsko obrazovanje, mr. sc. Vini Rakić, načelnica Odjela za praćenje stanja i razvojne strategije, Iva Kralj, savjetnica u Kabinetu ministra, Maja Pavlica, stručna suradnica u Upravi za visoko obrazovanje, i mr. sc. Jozo Ćavar, ravnatelj Agencije za obrazovanje odraslih.

Ispred upravne zgrade dočekli su ih mr. sc. Ivan Damjanović, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav, dr. sc. Ksenija Butorac, načelnica u Službi tretmana, Stjepan Loparić, upravitelj Kaznionice, Neven Putar, upraviteljev pomoćnik, i Ivan Benček, načelnik Odjela tretmana.

Mr. sc. I. Damjanović pozdravio je predstavnike ministarstva te predočio program obrazovanja osoba u zatvorskom sustavu. Nakon toga, upoznali su se s radom Kaznionice i obrazovnim aktivnostima, koje je iznio S. Loparić, upravitelj.

Potom su svi posjetili Obrazovni centar zatvorske nastambe (A krilo). Predstavnici zatvorskog sustava govorili su o aktivnostima u Obrazovnom centru, a posjet je završen razgovorom sa zatvorenicima koji sudjeluju u obrazovnom procesu.