Održano savjetovanje o cjeloživotnom učenju za gradonačelnike

Dana 19. ožujka 2008. u Zagrebu, u hotelu Westin, održano je prvo savjetovanje za gradonačelnike / zamjenike gradonačelnika pod nazivom "Cjeloživotno obrazovanje i lokalno upravljanje" u organizaciji Centra za cjeloživotno obrazovanje Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. Cilj je savjetovanja za gradonačelnike bio pružiti cjeloviti uvid u mogućnosti vođenja programa za stjecanje znanja i vještina njihovih djelatnika, koje su nužne u kontekstu nastavka reforme lokalne samouprave te daljnje decentralizacije.

Savjetovanje je otvorio državni tajnik Želimir Janjić. Rad svojih ustanova i institucija sudionicima savjetovanja predstavili su: dr. sc. Melita Kovačević - prorektorica za znanost i tehnologiju Sveučilišta u Zagrebu i redovita profesorica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, mr. sc. Loredana Maravić - načelnica Odjela za europske integracije u u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Ankica Paun Jarallah - ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dr. sc. Branko Bošnjak - v. d. ravnatelja Akademije lokalne demokracije, dr. sc. Jarl Bengtsson - Predsjednik savjetodavnog odbora, Observatory PASCAL, Tihana Presečan i Ozren Pavlović Bolf iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije, mr. sc. Davor Žmegač - gradonačelnik Grada Kutine i Mile Živčić, prof. - načelnik Odjela za obrazovanje i obrazovne programe u Agenciji za obrazovanje odraslih.

Naglasak svih govornika stavljen je na potrebu za stalnim obrazovanjem i usavršavanjem, pogotovo zbog uključivanja Republike Hrvatske u europske integracije.

Dodatne zabilješke sa savjetovanja o cjeloživotnom učenju za gradonačelnike možete pronaći ovdje