Održani su informativni dani/radionice vezane uz novi natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva"

U periodu od 6. – 15. travnja 2011. održani su informativni dani/radionice vezane uz novi natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva", unutar IPA programa IV. Komponente.

Informativni dani/radionice u obliku jednodnevnih događanja održani su u sljedećim gradovima: Osijek i Split (6. travnja), Slavonski Brod i Zadar (7. travnja), Pula i Varaždin (11. travnja), Rijeka (12. travnja) te Zagreb (15. travnja).

Jednodnevnim događanjima prisustvovali su predstavnici  strukovnih škola te predstavnici institucija i organizacija koje mogu djelovati kao partneri školama u provedbi projekata (poslodavci, lokalne vlasti, sindikati, udruge, zaklade, zadruge i sl.).

Na informativnim danima/radionicama bilo je ukupno je 412 sudionika. Zabilježen je izvrstan odaziv strukovnih škola budući su događanjima prisustvovali predstavnici iz 181 strukovne škole. Isto tako valja naglasiti da su sudionici iz redova mogućih partnera na projektima predstavljali 57 institucija, odnosno organizacija.

Organizacija ovih događanja provodila se u okviru IPA projekta "Implementacija novih kurikuluma" (ugovor o uslugama). Svrha informativnih dana/radionica bila je upoznati sudionike s novim natječajem za dodjelu bespovratnih sredstava te ih pripremiti za nadolazeće seminare Kako pripremiti prijedloga IPA projekta.
Prezentaciju s održanih informativnih dana/radionica možete pogledati ovdje.