Najava događanja

Od 22. do 24. listopada 2018. u Šibeniku će se održati II. Dani strukovnih nastavnika. Skup će okupiti više od 500 sudionika, 60 predavača iz Hrvatske i inozemstva, a u tri dana održat će se ukupno 46 predavanja i radionica. U tri dana održavanja događanja nastavnici će imati prigodu slušati različita zajednička opća predavanja i plenarna predavanja istaknutih stručnjaka i predavača te sudjelovati na radionicama unutar svakog obrazovnoga sektora. Za strukovne nastavnike ovo je jedinstvena prilika da se povežu s drugim nastavnicima iz svih dijelova Hrvatske te razmijene ideje vezane uz njihove sektore i/ili područja rada. Ovo događanje je potpuno besplatno za strukovne nastavnike te je namijenjeno prvenstveno onim nastavnicima koji nisu sudjelovali na prvom takvom događaju u ožujku 2018. g. Prijave za Dane strukovnih nastavnika započinju 5. rujna i traju do 20. rujna 2018. g. Više informacija o samom događanju i prijavama bit će dostupno uskoro na internetskim stranicama Agencije i samog događanja.
Od 8. do 9. studenoga 2018. godine u Biogradu na Moru održat će se dvodnevna Konferencija za ravnatelje. Konferencija će biti nastavak sličnih događanja što ih je organizirala Agencija sa svrhom povezivanja i jačeg uključivanja ravnatelja u naše aktivnosti. Namjera je okupiti više od 300 sudionika koji će imati prilike slušati niz predavanja, sudjelovati u radionicama te okruglim stolovima. Kao i za nastavnike, sudjelovanje na ovom događanju bit će besplatno za sve ravnatelje koji se odazovu pozivu.
U tijeku su i prijave za stručno usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta – pripravnika koji su u obvezi polaganja stručnog ispita. Stručna usavršavanja održat će se u Zagrebu (17. rujna u Graditeljskoj tehničkoj školi, 19. rujna u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića i 21. rujna u Ugostiteljsko-turističkom učilištu), u Vinkovcima (18. rujna u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci) i u Zadru (20. rujna u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi).
Početak listopada obilježit će ovogodišnji, dvanaesti po redu, Tjedan cjeloživotnog učenja, gdje strukovne škole sudjeluju organizacijom različitih događanja.