NAJAVA DOGAĐANJA - 2. DANI STRUKOVNIH NASTAVNIKA

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira „2. Dane strukovnih nastavnika“ koji će se od 22. do 24. listopada 2018. godine održati u Šibeniku. 

S obzirom na uspjeh prethodnog najvećeg skupa strukovnih nastavnika u Republici Hrvatskoj, Agencija po drugi put organizira ovo iznimno važno događanje koje se financira iz ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ čija je vrijednost viša od 11 milijuna kuna. Zahvaljujući projektnome financiranju, ovo je događanje potpuno besplatno za strukovne nastavnike.

Skup će okupiti više od 500 sudionika, 60 predavača, a u  tri dana održat će se ukupno 46 predavanja i radionica. U tri dana održavanja događanja nastavnici će imati prigodu slušati različita zajednička opća predavanja i plenarna predavanja istaknutih stručnjaka i predavača  te sudjelovati na radionicama unutar svakog obrazovanoga sektora. Za strukovne nastavnike ovo je jedinstvena prilika da se povežu s drugim nastavnicima iz drugih dijelova Hrvatske te razmijene ideje vezane uz njihove sektore i/ili područja rada.

Jedan od prioritetnih ciljeva Dana je zadovoljiti potrebe naših nastavnika strukovnih predmeta da se poboljšaju njihove profesionalne kompetencije i ojačaju kapaciteti kako bi mogli primjereno odgovoriti promijenjenim društvenim odnosima u suvremenomu svijetu i novom informacijsko- tehnološkom razvoju, a sve u skladu s konceptom cjeloživotnog učenja.

Dani strukovnih nastavnika su odlična prilika da se podigne društveni ugled nastavnika u javnosti te da se još bolje promovira sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja budući da će biti i medijski popraćeni.

Pozivamo sve nastavnike strukovnih predmeta da se prijave na ovo jedinstveno događanje kako bismo zajedno nastavili tradiciju održavanja ovakvih i sličnih događanja te kako bismo dali što bolju podršku i pružili kvalitetnije mogućnosti za jačanje nastavničkih kompetencija.
 

Prijave za 2. Dane strukovnih nastavnika započinju 1.9.2018. i traju do 20.9.2018.


Više informacija o samom događanju i prijavama bit će uskoro dostupni zato pratite naše stranice i dalje!