Stručni skup u obrazovnom sektoru Tekstil i Koža

Dana 30. siječnja 2018. g. održan je, pod nazivom Tehničke inovacije i kreativnost, stručni skup u obrazovnom sektoru Tekstil i koža. Skup se održao u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, povodom obilježavanja već tradicionalnih Dana Nikole Tesle, a u suradnji s  Tehničkim muzejom Nikole Tesle Grada Zagreba i Udrugom Nikola Tesla.
Tom je prilikom devetu godinu za redom svečano otvoren i natječaj za godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost za 2018. godinu. Natječaj, čiji je cilj potaknuti kreativnost kod mladih, otvoren je u tri kategorije: Kviz znanja iz fizike i općega znanja o Nikoli Tesli namijenjen djeci i mladima; kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslina izuma; te projekti iz područja proširenoga Teslina djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.
U okviru programa skupa održana je panel diskusija na temu  „Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama, koju je moderirala Danijela Pustahija Musulin iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.  U središtu rasprave bili su izazovi mladim generacijama u odnosu na Teslino djelo koji pružaju poticaj učiteljima da identificiraju darovite i talentirane mlade osobe.  U panel diskusiji sudjelovali su nastavnice Olga Kolobarić i Branka Kožuh iz Škole za modu i dizajn te profesori Romana Bogut i Miroslav Osrečki iz Elektrotehničke škole.