Stručni skup u obrazovnom sektoru osobne, usluge zaštite i druge usluge – kozmetičar

Stručni skup u obrazovnom sektoru osobne, usluge zaštite i druge usluge – kozmetičar
Dana 1. prosinca 2017. u Strukovnoj školi Varaždin održan je stručni skup u obrazovnom sektoru osobne, usluge zaštite i druge usluge pod nazivom „Iskustva i novosti kozmetičke struke - primjeri dobre prakse“. Skup je održan za nastavnike strukovnih predmeta u obrazovnome programu kozmetičar.
Cilj stručnog skupa bio je unaprijediti znanja i vještine nastavnika/ca o razvoju kozmetičkih proizvoda i usluga u skladu sa suvremenom praksom.
Na stručnom skupu prisustvovali su nastavnici iz srednjih strukovnih škola iz cijele Hrvatske.
Prisutnima se na početku skupa obratio Hani Haddad, viši stručni savjetnik za osobne, usluge zaštite i druge usluge i predstavio program stručnoga skupa, a nakon njega okupljenima je dobrodošlicu poželio i Dražen Košćak, ravnatelj Strukovne škole Varaždin.
Skup je započeo predavanjem na temu „Identifikacija i praćenje rada i uspjeha darovitih učenika“ koje je održao viši stručni savjetnik Hani Haddad.
Milan Radunković, prof., održao je predavanje i prezentaciju praktičnog rada na temu „Prirodna kozmetika“.
Nakon uvodnih predavanja slijedio je praktični dio stručnoga skupa gdje su Živa Moretti,
Gojko Šaranović i Mojca Goznik iz Republike Slovenije predstavili sudionicima skupa nove trendove u kozmetici. Održali su radionicu „Green peel“, te „Biostimulacija lica i tijela“ gdje su na modelima prezentirali nove proizvode i usluge.
Nastavnici su iskazali svoje zadovoljstvo viđenim i bili su upućeni na aktivno sudjelovanje u praktičnom dijelu skupa, kao i na postavljanje pitanja navedenim predavačima.
Sudionici skupa bili su vrlo zadovoljni viđenim te su preporučili da i budući skupovi budu organizirani na sličan način.
 
Fotografije sa stručnoga skupa: