Stručni skup u obrazovnom sektoru Promet i logistika

Stručni skup u obrazovnom sektoru Promet i logistika
Dana 23. i 24. studenoga održan je, pod nazivom Sigurnost cestovnog prometa,
stručni skup za nastavnike koji izvode nastavu strukovnih predmeta za zanimanja u cestovnom prometu i logstici. Stručni skup je održan u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin.
Sudionike stručnog skupa, njih 56, pozdravio je i poželio srdačnu dobrodošlicu ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin, gospodin Milan Žunar, dipl. ing. U ime Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, nazočne je pozdravila Kristina Miklaužić, dipl. ing., viša stručna savjetnica za promet i logistiku.
Teme stručnog skupa bile su: Suvremene metode vještačenja prometnih nesreća u cestovnom prometu, Univerzalni dizajn u prometu i univerzalni dizajn udžbenika, Prezentacija istraživanja: ofenzivni i defenzivni vozači, Primjena carinskih postupaka u svakodnevnom poslovanju špeditera, Uloga logističkog operatera u opskrbnom lancu distribucije automobila i Zaštita na radu u cestovnom prometu.
U sklopu stručnog skupa, sudionici su posjetili  tvrtku Gumiimpex, Varaždin.
U sklopu stručnog skupa održana je demonstracija izvođenja vježbi iz dijela koji se odnosi na zaštitu na radu u cestovnom prometu, poglavito za učenike koji se obrazuju za zanimanje vozač motornog vozila. Demonstraciju vježbi izveli su učenici 3. razreda Strojarske i prometne škole Varaždin pod nadzorom nastavnika Škole Verice Koprive-Kozjak, Željka Antunovića i Siniše Horvata.
 
Strojarska i prometna škola Varaždin je bila odličan domaćin.