Drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 
 
 

http://ec.europa.eu/employment_social/empl_portal/VETweek2017/EVSWeek-2017-RGB.pngEuropski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokrenut je 2016. godine na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Prvi Tjedan održao se 5.-9. prosinca 2016., a uključivao je priredbe u Bruxellesu i stotine aktivnosti u državama članicama EU i EFTA-e te državama kandidatkinjama za EU članstvo. Kako bi se kvalitetno iskoristila ta energija i entuzijazam, organizirat će se drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju od 20. do 24. studenog 2017. godine.

Zainteresirani sudionici Tjedna imat će priliku razmijeniti primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova.

TKO SU SUDIONICI?

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju otvoren je za sve organizacije iz svih 28 zemalja članica EU-a, svih članica Europske slobodne trgovinske zone (EFTA - Norveška, Island, Lihtenštajn i Švicarska) ili država kandidatkinja.

Ako ste polaznik strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, odnosno nastavnik ili predavač, udruga mladih ili učenika, davatelj obrazovanja ili osposobljavanja, ustanova za obrazovanje odraslih, poduzeće, javna ili privatna služba za zapošljavanje, istraživač, savjetnik za razvoj karijere, udruga roditelja, lokalno/regionalno/državno tijelo, centar znanja, gospodarska komora, socijalni partner ili neka druga skupina usmjerena na strukovno obrazovanje i osposobljavanje ili ako predstavljate koga od navedenih, možete doprinijeti Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju!

Više informacija o tjednu kao i upute za prijavu i registraciju vašeg događanja možete pronaći na internetskim stranicama Tjedna. Preuzmite i upute o organiziranju svojeg događaja, letak Tjedna te promotivnu razglednicu.

Do sada je prijavljeno više od 100 događaja, a ambiciozni je cilj dosegnuti 1500 događaja na razini cijele Europe. Uključite se i Vi!