Agencija uspješno aplicirala za projekt EPALE 2017./2018.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nastavlja biti nositeljem projekta „EPALE Nacionalna služba za podršku za Republiku Hrvatsku“ financiranog iz programa Erasmus+ u sustavu obrazovanja odraslih, jer je prihvaćen projektni prijedlog Agencije apliciran za 2017. i 2018. godinu.
Hrvatska se time našla među 33 europske zemlje koje će sudjelovati u razvoju ove platforme.

Projekt je financiran iz programa Erasmus+, ključne aktivnosti K2. Vrijednost ovog projekta je 193.531,00 EUR. Trajanje projekta je 24 mjeseci, započinje 1. siječnja 2017. godine i trajat će do 31. prosinca 2018. godine. EPALE je razvijen kako bi postao referentna točka obrazovanja odraslih u Europi te bi trebao postati ključan u radu svim stručnjacima u ovomu području.

Temeljem izravnoga poziva Europske komisije Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta imenovalo je Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nositeljem projekta EPALE, odnosno Nacionalnom službom podrške (National support service - NSS), te aktivnosti vezane uz tu zadaću provodi u sklopu projekta „EPALE Nacionalna služba za podršku za Republiku Hrvatsku“ od 1. listopada 2014. godine. EPALE je nova, višejezična zajednica stručnjaka za učenje odraslih. Njezin je cilj poboljšanje kvalitete i načina pružanja usluga učenja odraslih u Europi, uspostava snažnog paneuropskog sektora učenja odraslih i omogućavanje stručnjacima u području obrazovanja odraslih da dopru do svih odraslih.

Cilj projekta je upoznavanje hrvatske andragoške zajednice s EPALE-om i motiviranje te zajednice da sudjeluje svojim sadržajima u kreiranju ove platforme te davanje podrške Središnjoj službi za podršku (CSS) oko stvaranja kvalitetnoga sadržaja na višejezičnoj, dinamičnoj, interaktivnoj i inovativnoj platformi.
Više informacija o platformi EPALE dostupno je na stranici: http://ec.europa.eu/epale/