U Srednjoj školi Metković održan stručni skup za nastavnike Obrazovnoga sektora promet i logistika

Stručni skup za nastavnike koji izvode nastavu strukovnih predmeta u Obrazovnome sektoru promet i logistika održan je 13. i 14. listopada u Srednjoj školi Metković. Skup je organizirala

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a nesebičnu pomoć u organizaciji pružili su nam ravnatelj Srednje škole Metković Marijo Obradović i nastavnica strukovnih predmeta Ivana Leontenko.
Dvodnevnome stručnome skupu nazočili su nastavnici iz cijele Republike Hrvatske.
 
Prvi dio stručnoga skupa održan je u prostorijama Strukovne škole Metković, a sastojao se od više stručnih predavanja: dr. sc. Zorana Bačelić iz Prometno-tehničke škole Šibenik održala je predavanju na temu Osobni imidž i vrjednovanje rada u sektoru promet i logistika; Verica Kopriva-           -Kozjak, dipl. ing., i Irma Dračić, dipl. oec., iz Strojarske i prometne škole Varaždin prezentirale su rezultate projekta i mogućnosti korištenja interaktivnoga priručnika Strani jezik u struci - engleski/njemački, a Bože Antunović, dipl. ing., iz Tehničke škole Zagreb upoznao je sudionike stručnoga skupa s novim sustavom za prodaju karata u putničkome prometu na Hrvatskim željeznicama.
 
Na kraju prvoga dana stručnoga skupa, a pod pokroviteljstvom Srednje škole Metković, organizirana je zajednička večera za sve sudionike stručnoga skupa.
 
Drugi dio stručnoga skupa odvijao se u Lučkoj upravi Ploče, gdje nas je primio i kroz Luku proveo njezin ravnatelj Svemir Zekulić. Nastavnici su bili u mogućnosti vidjeti i fotografirati uređaje i opremu te vidjeti načine manipulacije s različitim vrstama tereta i različitim prijevoznim sredstvima.
 
Po povratku u Metković, organiziran je posjet Ornitološkoj zbirci Metković.
 
Zahvaljujemo djelatnicima Srednje škole Metković i ravnatelju Mariju Obradoviću na toplom prijamu te autoprijevozniku Žabac promet, Metković, koji je organizirao prijevoz sudionika stručnoga skupa na relaciji Metković-Luka Ploče-Metković.
 
Fotografije sa stručnoga skupa možete pogledati ovdje.