Uključite se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokreće se na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Zainteresirani sudionici Tjedna imat će priliku razmijeniti primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova.

KADA SE ODRŽAVA?
Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju službeno počinje uvodnim događanjem 5. prosinca u Bruxellesu. Svečanom dodjelom nagrada u Bruxellesu 9. prosinca završava Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.
Tijekom Tjedna događanja će se istodobno održavati na europskoj, državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te u ostalim zemljama sudionicama. Sva uspješna događanja tijekom 2016. koja će biti organizirana diljem Europe (uključujući i događanja održana prije samog Tjedna) predstavit će se na društvenim mrežama, internetskim stranicama, u javnim objavama i videozapisima te na forumima.

TKO SU SUDIONICI?
Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju otvoren je za sve organizacije iz svih 28 zemalja članica EU-a, svih članica Europske slobodne trgovinske zone (Norveška, Island, Lihtenštajn i Švicarska) ili država kandidatkinja.
Ako ste polaznik strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, odnosno nastavnik ili predavač, udruga mladih ili učenika, davatelj obrazovanja ili osposobljavanja, ustanova za obrazovanje odraslih, poduzeće, javna ili privatna služba za zapošljavanje, istraživač, savjetnik za razvoj karijere, udruga roditelja, lokalno/regionalno/državno tijelo, centar znanja, gospodarska komora, socijalni partner ili neka druga skupina usmjerena na strukovno obrazovanje i osposobljavanje ili ako predstavljate koga od navedenih, možete doprinijeti Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju!

Više informacija o tjednu kao i upute za prijavu i registraciju vašeg događanja možete pronaći u dokumentu Europske komisije, kao i na internetskim stranicama.