Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Sveučilišni računski centar (Srce) ove godine zajednički obilježavaju Međunarodni dan pismenosti organizacijom okrugloga stola na temu „Cjeloživotno učenje u virtualnom okruženju“.

Okrugli stol će se održati u ponedjeljak, 8. rujna 2014. godine, s početkom u 11 sati u Sveučilišnomu računskome centru (Josipa Marohnića 5, Zagreb).
 
Međunarodni dan pismenosti (International Literacy Day) UNESCO-va je inicijativa, čiji je cilj svake godine podsjetiti međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanja odraslih na globalnoj razini. Ideja o obilježavanju Međunarodnoga dana pismenosti pojavila se u rujnu 1965. godine u Teheranu, na Svjetskoj konferenciji ministara obrazovanja, o temi iskorjenjivanja nepismenosti. Kao dan obilježavanja odabran je 8. rujna, a UNESCO je s obilježavanjem Međunarodnoga dana pismenosti počeo već sljedeće, 1966. godine.

U okviru okrugloga stola razgovarat će se o važnosti cjeloživotnog učenja, vještinama koje danas moraju imati zaposlenici na tržištu rada kako bi bili zapošljivi i konkurentni te mogućnostima koje informacijsko-                          -komunikacijska tehnologija i e-učenje pružaju u cjeloživotnom učenju.

Okrugli stol moderirat će Sandra Kučina Softić, dipl. ing., pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima Sveučilišnoga računskoga centra, a sudjelovat će predstavnici državnih tijela, korporativnog okruženja, akademske zajednice, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), Sveučilišnoga računskoga centra (Srce) te polaznici cjeloživotnog obrazovanja:

•    Irena Bačelić, prof., načelnica Sektora analitike tržišta rada, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava
•    prof. dr. sc. Mihaela Banek Zorica, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
•    dr. sc. Vlasta Hudek, portal Moj razvoj
•    Irena Jandrić, prof., voditeljica Tečajeva Srca, Sveučilišni računski centar
•    Hana Miljanić, polaznica studija na daljinu, Sveučilišni računski centar
•    Snježana Šlabek, voditeljica projekata za upravljanje znanjem, Podravka d.d.
•    Ivan Šutalo, dipl. ing., ravnatelj, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
 
 
Okvirni program
 
11:00 - 11:30   POZDRAVNA RIJEČ

•    prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (očekuje se potvrda)
•    Ivan Šutalo, dipl. ing., ravnatelj, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
•    dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj, Sveučilišni računski centar

11:30 – 13:00   OKRUGLI STOL
 
Pozivamo vas da nam se pridružite u raspravi na ovu temu i svojim sudjelovanjem pridonesete obilježavanju ovoga važnoga dana!
 
 
Prijava za sudjelovanje