Sastanak ravnatelja uprava (u ministarstvima) i Agencija zaduženih za strukovno obrazovanje (DG VT), 10.-13. listopada 2009.,Vasteras, Švedska

Svaka zemlja predsjedateljica Europskog vijeća (EU) tijekom svoga predsjedanja organizira neformalni sastanak ravnatelja uprava (u ministarstvima obrazovanja) i agencija zaduženih za strukovno obrazovanje (DG VET) u svrhu promicanja suradnje u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Europskoj uniji te kako bi se raspravile trenutačne i buduće inicijative  zemalja članica i Europske komisije. Sastancima nazoče predstavnici zemalja članica, zemalja kandidatkinja, predstavnici Europske komisije, ETF-a i CEDEFOP-a te europskih socijalnih partnera.
Republika Hrvatska sudjeluje na ovim sastancima kroz predstavnike Agencije za strukovno obrazovanje, već četvrtu godinu zaredom.

Ove je godine u sklopu švedskog predsjedanja EU-om sastanak održan u gradu Västerås, stotinjak kilometara od Stockholma. Hrvatsko je izaslanstvo vodio ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje gosp. Ivan Šutalo, a u izaslanstvu je bio i gosp. Nino Buić, voditelj Odsjeka za prodbu projekata u Agenciji.

Tema ovog sastanka bila je "Strukovno obrazovanje i osposobljavanje - tržište rada - osiguranje kvalitete".  Više o sastanku te radne materijale možete pogledati ovdje.

Za češkoga predsjedanja EU-om isti je takav sastanak održan je u Pragu, od 17. do  19. svibnja 2009. godine. Na tom se sastanku razgovaralo se o uvođenju zajednički europskih alata u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, poput  ECVET -a, uvođenju EQARF-a kao i pripremama za novi pregled provedbe Kopenhaškog procesa koji će se provesti tijekom belgijskog predsjedanja Europskim vijećem u prosincu 2010. (Bruges Review).