34. državno i međunarodno natjecanja učenika iz ugostiteljskih i turističkih škola GASTRO 2014.

Od 19. do 22. ožujka 2014. grad Osijek postaje gastronomsko i turističko središte Hrvatske. Tada se, naime, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji sa Zajednicom ugostiteljsko-turističkih škola, održava natjecanje GASTRO 2014., a Ugostiteljsko-turistička škola Osijek domaćin je ovoga - 34. po redu - državnog i međunarodnoga natjecanja.


Tada će 95 učenika, pod vodstvom 50 mentora, pokazati svoja znanja i vještine u 8 disciplina.
Natjecanja su individualna, modularnoga karaktera, a kroz njih se nastoje promovirati strukovna ugostiteljsko-turistička zanimanja. Također se nastoji potaknuti i motivirati učenike na prezentaciju svojih sposobnosti te razvijanje poduzetničkog duha.


Svečano otvorenje GASTRO 2014. je 19. ožujka 2014. s početkom u 19,00 sati u Hotelu Osijek u Osijeku.   
 

U suradnji s CARNet-om omogućeno je neposredno praćenje provedbe dijela GASTRO 2014. putem interneta i videokonferencija.

 
Internetski prijenos navedenog događanja bit će omogućen putem CARNet MoD portala u natjecateljskim kategorijama:

http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3374
http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3375
 
 
Ovom prigodom će se održati i Okrugli stol, i to u četvrtak, 20. ožujka, od 10 do 12 sati, a teme su:
-      Prezentacija autohtone regionalne gastronomske  ponude, ponuda  jela i vina u suradnji sa županijskom upravom
-      Socijalni oblici turizma i EU-projekti (Hrvatski ferijalni i hostelski savez - HFHS)
-      Programi stručnog studija, ˝Specijalist odjela hrane i pića˝ (Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija)
-      Kvalifikacije u Obrazovnome sektoru turizam i ugostiteljstvo.

Svečano zatvaranje natjecanja GASTRO 2014. i podjela priznanja pobjednicima u svim disciplinama je u petak, 21. ožujka, s početkom u 20,00 sati u Hotelu Osijek.

Od 19. do 22. ožujka 2014. grad Osijek postaje gastronomsko i turističko središte Hrvatske. Tada se, naime, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji sa Zajednicom ugostiteljsko-turističkih škola, održava natjecanje GASTRO 2014., a Ugostiteljsko-turistička škola Osijek domaćin je ovoga - 34. po redu - državnog i međunarodnoga natjecanja.