Stručni skup tehničara za brodostrojarstvo

Nastavnici koji izvode nastavu za  učenike u programu tehničar za brodostrojarstvo sudjelovali su u radu stručnoga skupa koji se u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Pomorske škole Split održao u Splitu 7. i 8. studenoga 2013. godine.

Odabir tema - Optimizacija rada brodskog sporohodnog motora uz korištenje otpadne topline, Sustavi za detekciju požara na brodu, Povijest i primjena krutih jedara, LMS projekt - te uvijek zanimljive radionice na strojarskome simulatoru bile su razlog dobre posjećenosti skupa. Tema, poput neprihvatljiva ponašanja učenika,  koje je vrlo aktualno, izazvala je najviše pozornosti.

Tijekom stručnoga skupa nastavnici su posjetili Loru, luku Hrvatske ratne mornarice. Tu ih je primio zapovjednik Središta za obuku HRM-a kapetan bojnoga broda Ivan Vuković, koji je kratkom prezentacijom upoznao nastavnike s načinom rada. Potom su uz načelnika Odjela za doktrinu i obuku kapetana bojnoga broda Drage Perića obišli kabinete, učionice te kutere i jedrilice gdje se provodi obuka s polaznicima. Tijekom razgledavanja kabineta razmijenjena su iskustva u provedbi nastave i obuke između nastavnika iz pomorskih škola i prezentatora - nastavnika i instruktora Središta za obuku HRM-a.
Prošetali su vojnom lukom i posjetili raketnu topovnjaču “Kralj Petar Krešimir IV.”.

Zadovoljstvo prikazanim tijekom obilaska pomorske baze Lora, nastavnici su iskazali željom za nastavkom suradnje kroz organizirane stručne posjete učenika njihovih škola.

Galerija fotografija