Strukovne ugostiteljsko-turističke škole nagrađene na Danima hrvatskog turizma 2013.

Ministarstvo turizma je i ove godine, kao i već dugi niz godina, nakon objavljenoga Javnog poziva u travnju ove godine, provelo program sufinanciranja projekata ugostiteljsko-turističkih škola pod nazivom ˝Promocija zanimanja 2013˝. Cilj ovoga programa je motivirati što veći broj ugostiteljsko-turističkih škola da se sa svojim projektima uključe u promociju, ali i da prošire gastronomsku i turističku ponudu odredišta u kojem se škola nalazi.
U sklopu ovoga programa Ministarstvo turizma je, s ukupno 200.000,00 kn, odlučilo sufinancirati, od svih pristiglih,  13 projekata strukovnih ugostiteljsko-turističkih škola, a među njima je Ministarstvo, bez međusobnoga rangiranja, proglasilo projekte:
- Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč - ˝Istra za mlade˝,
- Srednje škole Zabok - ˝Mali gastro - Medenjak uz kavicu˝ i
- Ekonomske i trgovačke škole Čakovec - ˝Međimurje kak si lepo - izleti za mlade˝,
najboljima, te je sve članove njihovih projektnih timova pozvalo na sudjelovanje na Danima hrvatskog turizma 2013. koji su održani 24. i 25. listopada 2013. u Zadru. Tom prigodom im je gospodin Darko Lorencin, ministar turizma Republike Hrvatske, uz čestitke uručio i posebne zahvalnice.
Hrvatska turistička zajednica je, na prijedlog Hrvatskog kuharskog saveza, za Djelatnika godine – u kategoriji kuhar – proglasila Ivicu Ljubeka, nastavnika Srednje strukovne škole iz Vinkovaca! 
Pridružujemo se čestitkama.
Fotografije s dodjele zahvalnica možete pogledati ovdje.
Najbolje projekte u PowerPoint prezentaciji možete pogledati ovdje: 1, 2, 3