Gordan Kožulj – Prvi promotor cjeloživotnog učenja

U srijedu, 4. rujna 2013. godine, u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih svečano je potpisan Sporazum o suradnji na promociji cjeloživotnog učenja između Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Gordana Kožulja. Sporazum je u ime Agencije potpisao ravnatelj Ivan Šutalo.

Sporazum je potpisan u svrhu suradnje i provedbe zajedničkih aktivnosti na promociji cjeloživotnog učenja u Republici Hrvatskoj kroz obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja. Agencija je po sedmi put organizator Tjedna cjeloživotnog učenja, koji će se provoditi od 30. rujna do 6. listopada 2013. godine, a cilj mu je promicanje kulture učenja i isticanje važnosti uključivanja građana, bez obzira na dob, razinu obrazovanosti, radni status i sve druge okolnosti, u proces cjeloživotnog učenja.

Gordan Kožulj, hrvatski olimpijac, svjetski i europski prvak u plivanju, svojim primjerom zorno pokazuje kolika je važnost obrazovanja. Za trajanja vrhunske športske karijere, unatoč brojnim obvezama, nije zanemario svoj osobni i profesionalni razvoj. Upravo zbog takvog pristupa Gordan može i drugima biti primjerom da, bez obzira na okolnosti, trebaju svakodnevno ulagati u vlastiti osobni i profesionalni razvoj, a obrazovanje je jedini put.
Gordan Kožulj je potpisom ovoga sporazuma postao nacionalni promotor cjeloživotnog učenja za 2013. godinu.
 
Više o kampanji dostupno je na internetskoj stranici: www.cjelozivotno-ucenje.hr.