Šesta svečanost promocije prvaka i dodjele nagrade "Faust Vrančić"

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove je godine, po šesti put, dodijelila nagradu „Faust Vrančić“ učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama, izložbama i sl. te zahvalnice njihovim mentorima i mentoricama za postignute izvrsne rezultate u pripremanju učenika za sudjelovanje na spomenutim događanjima tijekom školske godine 2012./2013.
 
Manifestacija nazvana „Promocija prvaka“ održana je 21. lipnja 2013. godine s početkom u 11.00 sati u  Zagrebu u Hotelu Antunović.  
 
Pozdravnu riječ učenicima i njihovim mentorima uputila je gđa Ankica Nježić, pomoćnica ministra u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, i g. Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije.
 
74 učenika naših škola iz svih krajeva Republike Hrvatske su dobila, kao priznanje za osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, statuu Faust Vrančić, a 66 njihovih mentora zahvalnice za postignute uspjehe svojih učenika. Ove školske godine 858 učenica i učenika, u pratnji 658 mentora, sudjelovalo je u 66 natjecateljskih disciplina i na 6 smotri.
 
43 učenika strukovnih škola, u pratnji 35 mentora, sudjelovalo je i na međunarodnim natjecanjima, gdje su ostvarili zapažene rezultate. Njih 16 se vratilo s osvojenim prvim mjestom, 15 s osvojenim dugim, a 24 učenika su osvojila treće mjesto natječući se u 40 disciplina.
 
Glazbenu potporu je, po tradiciji, dalo Glazbeno učilište „Elly Bašić“ Zagreb, a da se svi malo pogoste, slasne je zalogaje pripremila Srednja strukovna škola iz Vinkovaca.
 
Galeriju fotografija s dodjele nagrade Faust Vrančić možete pogledati ovdje.