Državno natjecanje učenika u Obrazovnome sektoru promet i logistika

17. Državno natjecanje učenika u Obrazovnome sektoru promet i logistika organizirali su i proveli Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Državno povjerenstvo i Tehnička škola u Zagrebu - kao škola domaćin.
 
                Natjecanje je trajalo od 17. do 19. travnja 2013. godine i odvijalo se u hotelskome kompleksu Solaris pokraj Šibenika.
 
Natjecanje je održano radi:
 
 1. podizanja razine teorijskoga znanja iz područja prometa
 2. podizanja razine primjene teorijskoga strukovnoga znanja
 3. razvijanja vještina potrebnih za struku
 4. poticanja natjecateljskoga duha te stvaralaštva i darovitosti
 5. razvoja pozitivnih stajališta prema budućemu zanimanju i zvanju.
 
                Na natjecanju je sudjelovalo 48 učenika i 30 mentora srednjih škola koje obrazuju redovne učenike za zanimanja u Obrazovnome sektoru promet i logistika. Natjecanje je provedeno u sljedećim disciplinama: Tehničar cestovnoga prometa,Tehničar za željeznički promet, Zrakoplovni prometnik, Tehničar PT-prometa, Tehničar za logistiku i špediciju, Vozač motornoga vozila, i Pomorski nautičar.
 
                Samom natjecanju je prethodio stručni skup na kojemu su sudjelovali članovi Državnoga povjerenstva i mentori/ce natjecatelja, kojom su prigodom predstavljeni projekti:
 
 1. Eko vožnja – Vlasta Perotić; dipl. ing , Škola za cestovni promet, Zagreb
 
 1. Praktična nastava u vježbeničkoj tvrtki za zanimanje Tehničar cestovnoga prometa i Tehničar za logistiku i špediciju  - Verica Kopriva –Kozjak; dipl. ing,  Strojarska i prometna škola Varaždin.
 
 
                Svečano otvorenje natjecanja započelo je prigodnim programom u organizaciji škole domaćina. Nazočne su pozdravili g. Ante Akmadža, ravnatelj Škole; gđa Kristina Miklaužić Černicki, predstavnica ASOO-a, i g. Zoran Smolić, dožupan županije Šibensko-kninske. Program otvorenja obogatili su svojim nastupom Klapa Kontrade iz Zadra, Tomislav Radmanić, učenik Tehničke škole Zagreb, i violinistica Lucija Palka, učenica Glazbene škole Zadar.
 
                Natjecanje je otvorio gospodin  Branko Mikulić, dipl. ing., predsjednik Državnoga povjerenstva, predstavnik Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka RH.
Kroz cijeli program otvorenja natjecanja i priredbe vodila nas je Barbara Šimović, profesorica Tehničke škole u Zagrebu.
 
Natjecanje se odvijalo u više vidova:
 
 1. rješavanjem zadataka objektivnoga tipa
 2. praktične primjene strukovnih znanja
 3. test vještine bitne za struku
 4. prezentacija samostalnoga rada.
 
                Na kraju natjecanja uručena su odličja za natjecatelje koji su osvojili jedno od prva tri mjesta po disciplinama natjecanja, a mentorima i školi domaćinu zahvalnice za sudjelovanje na natjecanju i doprinosu za uspjeh natjecatelja.
 
Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.