Stručno usavršavanje na temu „Rodno osjetljivo obrazovanje za strukovna zanimanja“

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s Uredom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Školom za medicinske sestre Vrapče organizira jednodnevno stručno usavršavanje za nastavnike/ce strukovnih škola na temu „Rodno osjetljivo obrazovanje za strukovna zanimanja“.
Stručni skup će biti održan 29. studenoga 2012. godine s početkom u 10.00 sati (planirani završetak je u 16.00 sati) u Srednjoj školi Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb, Zagorska 14.
 
Cilj stručnog usavršavanja je upoznati nastavnike/ce o zakonskom okviru i politikama rodne ravnopravnosti, institucionalnim mehanizmima, međunarodnim obvezama te o primjerima prakse iz Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. U sklopu stručnog usavršavanja bit će održana i radionica „Automehaničarka, frizer, medicinski tehničar, obućarka – Što od toga mogu biti ja?“, tijekom koje će se govoriti o ravnopravnosti spolova u sustavu strukovnog obrazovanja i o rodnim stereotipima pri izboru zanimanja.
Budući da je broj sudionika ograničen, pozivamo strukovne škole da prijave zainteresirane nastavnike/ce najkasnije do 14. studenoga 2012. putem VETIS-a (skup broj 23086).