Prezentacija Predstavljanje profila sektora – analitičke podloge za usklađivanje potreba tržišta rada i obrazovanja

 Dana 15. studenog  2011. u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održana je prezentacija  Predstavljanje profila sektora – analitičke podloge za usklađivanje potreba tržišta rada i obrazovanja, u organizaciji Ministarstva i  Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te uz potporu projekta Jačanje institucionalnog okvira za razvoj strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma.
Svrha prezentacija bila je upoznati predstavnike MZOŠ-a, agencija i drugih institucija u obrazovanju, stručnu i širu javnost te predstavnike medija s načinima i metodama usklađivanja strukovnog obrazovanja s potrebama tržišta rada kroz profile sektora.
 Profili sektora inovativni su alati razvijeni u suradnji Agencije i projekta, koji objedinjujući makroekonomske pokazatelje te podatke iz istraživanja potreba poslodavaca po pitanju kompetencija zaposlenika predstavljaju revolucionaran iskorak u planiranju razvoja obrazovnog sustava i donošenja obrazovnih politika.  
Konferenciju su svečano otvorili  gospodin Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje, i gospodin Želimir Janjić, državni tajnik za srednje školstvo. Nakon svečanog otvaranja, uslijedile su prezentacije gospođe Sanje Crnković – Pozaić, stručnjakinje na projektu, koja je nazočnima objasnila metodologiju i proces razvoja profila sektora, i gospodina Mislava Balkovića, predsjednika Udruge poslodavaca u obrazovanju u HUP-u i stručnjaka na projektu, koji je predstavio profil sektora elektrotehnike i računalstva.