Analiza strukovnih programa


KOMENTARI STRUČNJAKA

Draga Aleksandra,
 
sada sam proučila Vaš file na forumu. Što se mene tiče i dijela o analizi i zaključcima o obrazovnoj ponudi, to što ste napravili je savršeno. Upravo to sam ja očekivala. Koja zanimanja se mogu pokriti s kojom kvalifikacijom, a onda kojim kurikulumom to postići. Ono što bih ja jedino promijenila to je da bih u kurikulumu obojala  nekoliko pravokutnika što bi pokazivalo da se radi o jednom kurikulumu, ali s modulima prema drugačijim specijalizacijama. Također molim Vas, zbog nove terminologije koju smo usvojili prema HKO-u, tamo gdje se radi o obrazovnim programima ne možemo ih zvati zanimanjima ( npr. u tablici na 15 . str, čini mi se da ste i na stranici 12 mislili na kvalifikacije a ne na zanimanja kao što piše).
Po meni taj zaključak do kojeg ste došli je pravi zaključak, tim više što proizlazi iz usporedbe s relevantnim podacima s tržišta rada. Mislim da je to upravo potrebna nova vrijednost u profilu sektora, najbolja koja se u ovom trenutku može dostići.
Što se mene tiče napravili ste ono što je bilo predviđeno i to ste prikazali na odličan način. Ne znam hoće li to u konačnici biti dovoljno, jer se sada malo širi priča, a ja više i nisam jedina koja prati analizu obrazovne ponude. 
 
 
Draga Aleksandra, iskreno Vam čestitam na odlično obavljenom poslu.
 
Maja

Verzija za ispis
  • Animirani film - Reforma sustava strukovnog obrazovanja više
  • Sretan Božić i uspješnu Novu godinu želi vam projektni tim! više
  • Osmi sastanak radne skupine 1 u Zagrebu više
  • Sedmi sastanak Radne skupine 1 u Slavonskom Brodu više
  • Predstavljanje rezultata projekta „ Jačanje institucionalnog okvira za razvoj strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma“: alati za planiranje strukovnih kvalifikacija – metodologija razvoja strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma više