Profil sektora


KOMENTARI STRUČNJAKA:

Mislave,
 
po pitanju tehnološkog razvoja uzela bi kompetencije koje sam našla u dokumetu "FURNITURE -Comprehensive sectoral analysis of emerging competences and economic activities in the EU". Moje je pitanje:
* s obzirom da u matrici kompetencije po upitniku poslodavca imam osim namještajaca i šumare, pilanare i parketare, da li u ovom dijelu mogu dodati samo podsektor namještaja ili moram bar nešto još potražiti iz drugih podsektora ? pošto se radi o testiranju metodologije, dodajte samo namještaj, biti će dovoljno u ovoj razi, s time da tim kompetencijama onda izaberite skupinu zanimanja na koju se odnose a koja je vezana uz proizvodnju namještaja.
* nadalje u ovoj analizi ( molim vidite moj  dosada napravljeni radni nacrt profila) se izvode kompetencije iz radnih mjesta  - da li će to biti greška? NE, točno tako i treba! Mislim da ne bi trebalo, ja mogu još dodatno opisati možda radna mjest tamo gdje će biti potrebno. 
Ovo je OK, ništa drugo ne treba dodavati u tom dijelu. Sve je OK
* na kraju mi ostaje još nacionalna strategija koja je dosta općenita, ali mislim da ću moći izvesti par kompetencija na bazi strateških pravaca razvoja.
Uzmite strategiju poduzetničkog učenja pa stavite te kompetencije jer ostale nacionalne strategije su u tom smislu obično neiskoristive. Poduzetničke kompetencije nemojte prekucavati nego ih jednostavno sve copy-paste metodom uzmite iz matrice za računalstvo koju od početka imate kao primjer. Ja sam iz strategije poduzetničkog učenja uzeo sve kompetencije pa ćete sa tim poslom biti gotovi za deset minuta. pa  vam sutra ili u utorak šaljem dopunjeno sa time i onda ostaje pivot analiza i komentarPivot ću Vam ja napraviti kada mi pošaljete gotovu matricu sa svim kompetencijama koje želite dodati.
 
I još jedna napomena, u stupcu B gdje se navodi tip kompetencija treba ih razdvojiti na strukovne (S) i opće (O). na taj način će se kasnije moći lakše pripremati standard kvalifikacije i kurikulum koji također ima ova dva dijela..
 
Pozdrav

Verzija za ispis
  • Animirani film - Reforma sustava strukovnog obrazovanja više
  • Sretan Božić i uspješnu Novu godinu želi vam projektni tim! više
  • Osmi sastanak radne skupine 1 u Zagrebu više
  • Sedmi sastanak Radne skupine 1 u Slavonskom Brodu više
  • Predstavljanje rezultata projekta „ Jačanje institucionalnog okvira za razvoj strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma“: alati za planiranje strukovnih kvalifikacija – metodologija razvoja strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma više