Naša je misija ojačati kapacitete hrvatskoga sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u osmišljavanju kvalifikacija i kurikuluma koji će pratiti potrebe tržišta rada

Projektni tim

 
Juergen Weiss
Team Leader,
Key Expert for Social Dialog Development
E-mailjurgen.weiss@aso.hrJürgen Weiss, voditelj projektnog tima, stručnjak je za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, s više od 20 godina predavačkog iskustva u srednjem i visokom obrazovanju. Glavno je područje njegova rada razvoj strukovnih kvalifikacija i standarda. Usto, gospodin Weiss posjeduje bogato iskustvo u radu na međunarodnim projektima te je tijekom posljednjih 15 godina bio angažiran kao voditelj tima i stručnjak na velikom broju bilateralnih i multilateralnih projekata tehničke pomoći u području jačanja kapaciteta i razvoja ljudskih potencijala. Nadalje, gospodin Weiss radio je kao savjetnik za pitanja razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te izradu nacionalnih politika za taj sektor. U svom dugogodišnjem radu, gospodin Weiss se također bavio izradom programa prekvalifikacije i stručnog usavršavanja, uspostavljanjem i upravljanjem centara za početno i kontinuirano strukovno obrazovanje, kao i otvorenih učilišta te ustanova za učenje na daljinu.
Thierry Rosenzweig
Key Expert for Capacity Building 
E-mailthierry.rosenzweig@aso.hr
 

                                                                                    
 
 
 
 

Thierry Rosenzweig, stručnjak za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, koji je u više od 30 godina radnog iskustva obnašao različite dužnosti i poslove, poput upravljanja strukovnim centrima, razvoja strukovnih kurikuluma i vođenja projekata u strukovnom obrazovanju. Tijekom posljednjih šest godina, gospodin Rosenzweig je kao voditelj tima i ključni stručnjak radio na projektima u zemljama kandidatkinjama za članstvo u EU-u (Hrvatska, Turska) te zemljama obuhvaćenima europskom susjedskom politikom poput Azerbajdžana, Izraela i Tunisa.  Gospodin Rosenzweig posjeduje širok spektar znanja o politikama zapošljavanja i pitanjima strukovnog obrazovanja, od čega posebice valja izdvojiti pitanja razvoja kvalifikacijskih okvira, strukovnih standarda i kurikuluma, te pristupe i metode jačanja kapaciteta.


  
David Tournay
Expert Sector Strategy
E-mail:david.tournay@aso.hr

 

David Tournay stručnjak je za strukovno obrazovanje koji već 17 godina radi u tom polju, kako u praktičnoj provedbi obrazovnih programa, tako i na rukovodećoj  razini. Iz njegovog bogatog iskustva posebice valja izdvojiti rad na analiziranju i osmišljavanju nacionalnih kvalifikacija u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji je, između ostalog, uključivao razvoj nacionalnih standarda zanimanja  te pratećih kvalifikacija i naučničkih programa za cijeli niz gospodarskih sektora. Gospodin Tournay je usto radio i na provedbi strateških projekata čija je svrha bila procijeniti buduće potrebe gospodarstva za vještinama  te sukladno njima osmisliti odgovarajuće strategije koje će u obzir uzeti trendove u domaćem i svjetskom gospodarstvu. Korisnici tih projekata bili su, između ostalog, državne agencije, sektorska vijeća, pružatelji usluga obrazovanja i osposobljavanja te privatne tvrtke. Jedan od novijih zadataka gospodina Tournaya bila je priprema sektorskih vijeća u Ujedinjenom Kraljevstvu za provedbu kvalifikacijskog i bodovnog okvira.
 
Verzija za ispis
  • Animirani film - Reforma sustava strukovnog obrazovanja više
  • Sretan Božić i uspješnu Novu godinu želi vam projektni tim! više
  • Osmi sastanak radne skupine 1 u Zagrebu više
  • Sedmi sastanak Radne skupine 1 u Slavonskom Brodu više
  • Predstavljanje rezultata projekta „ Jačanje institucionalnog okvira za razvoj strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma“: alati za planiranje strukovnih kvalifikacija – metodologija razvoja strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma više