„Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ - poziv korisnicima na iskaz interesa

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ koji će se održati u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine.

„Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ prvi put su održani prošle godine kada je više od 70 uspješnih projekata diljem Hrvatske otvorilo svoja vrata te je više od 9 tisuća posjetitelja bolje upoznalo korisnike projekata i sudjelovalo u brojnim aktivnostima poput edukacija i radionica te dobilo mnoštvo korisnih i praktičnih informacija o provedbi EU projekata.

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“  je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

U suradnji s uspješnim korisnicima  omogućit će se zainteresiranoj javnosti da i ove godine posjeti projektne lokacije i dobije priliku razgovarati s osobama koje su bile uključene u provedbu projektnih aktivnosti, a koje će im prenijeti svoja iskustva i pružiti uvid u proces odvijanja projekta.

Ovakvim oblikom promocije javnost će dobiti bolji uvid u način na koji projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja u lokalnim zajednicama. Također, sve uključene institucije, ustanove i druge pravne osobe će u neposrednoj komunikaciji s građanima dobiti jedinstvenu priliku povećati svoju vidljivost u javnosti, dodatno se približiti potencijalnim korisnicima te na zanimljiv i interaktivan način promovirati svoje djelatnosti i usluge.

Način na koji će korisnici sudjelovati u ovom događanju ovisi o njihovim željama i mogućnostima, a može se raditi o organizaciji informativnih događanja na otvorenom, sportskih događanja, edukativnih radionica, predavanja, okruglih stolova, obilaska projektne lokacije ili nekih drugih aktivnosti po njihovome izboru.

„Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ bit će promovirani putem društvenih mreža i medijskih objava na nacionalnoj razini, a svi sudionici će dobiti zahvalnicu odnosno priznanje o sudjelovanju. Također, cjelokupni program „Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ bit će objavljen na posebnoj internetskoj stranici koja će biti izrađena u okviru središnjeg portala www.strukturnifondovi.hr gdje će biti navedeni svi sudionici kao i njihov program.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će osigurati vizualni identitet koji će svi sudionici moći preuzeti i koristiti, ukoliko budu izrađivali promotivne materijale, plakate ili oglašavali događanje putem vlastitih stranica, lokalnih i regionalnih medija ili društvenih mreža.

Sudjelovanje u „Danima otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ korisnici mogu prijaviti putem elektroničkog obrasca na poveznici https://goo.gl/forms/f38OJtdrQWiD1omV2 najkasnije do 15. travnja  2018. godine.

S obzirom da će se aktivnosti u sklopu navedenog događanja provoditi u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine, u prijavi je potrebno navesti željeni datum ili datume sudjelovanja, način sudjelovanja i podatke kontakt u vezi daljnje organizacije.

Za sva dodatna pitanja ili eventualne prijedloge korisnici se mogu obratiti putem elektroničke pošte na adresu fondovi@mrrfeu.hr  ili na brojeve telefona 01 6471 968 (Ivana Šarić) i 01 6470 350 (Anela Olujić).