Svečano uručivanje ugovora: Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama - faza III

U petak 1. rujna 2017. godine u prostorijama Šumarskog fakulteta u Zagrebu održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskoga socijalnog fonda, Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uručila je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Europskoga socijalnog fonda za pružanje potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekata kojima se osiguravaju pomoćnici/stručni komunikacijski posrednici za 3.292 učenika s teškoćama u razvoju zaključno sa školskom godinom 2020./2021., premašuje 470 milijuna kuna. Putem ministarstva je osigurano 360 milijuna kuna, dok su preostala sredstva osigurali sami osnivači, lokalne i regionalne uprave.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 18. kolovoza 2017. godine Odluku o financiranju za ukupno 50 ugovora ukupnog iznosa 362.397.460,54 kuna. Projekte su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti).

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.