Održan Dan Europskog socijalnog fonda

Sajam projekata na Cvjetnom, predavanje o sektorskim prioritetima u KIC-u, i radionica „Pisanje projekata za početnike“ u Mami održani su 3. lipnja 2013. godine povodom Dana Europskog socijalnog fonda. Na trgu Petra Preradovića u Zagrebu predstavljeno je dvadesetak projekata financiranih kroz pretpristupni fond IPA (Instrument pretpristupne pomoći) – Razvoj ljudskih potencijala. Na štandovima su posjetitelji sajma mogli saznati više o pravila eko vožnje, naučiti više o solarnim panelima i razgledati proizvode od recikliranih materijala.

Otvaranje Dana Europskog socijalnog fonda održano je u KIC-u gdje su se okupljenima obratili pomoćnik ministra rada i mirovinskoga sustava Dario Baron i zamjenik glavnog direktora Opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije Zoltan Kazatsay. Pomoćnik ministra Baron istaknuo je da će Republici Hrvatskoj iz Europskog socijalnog fonda godišnje na raspolaganju biti oko 150 milijuna eura. „. Imajući u vidu hrvatsku ekonomsku snagu i veličinu nacionalnog proračuna, radi se o iznimnim sredstvima koja dobro iskorištena, imaju potencijal značajno unaprijediti kvalitetu života naših građana“, rekao je Baron.

G. Kazatsay pohvalio je napore hrvatskih institucija u pretpristupnom razdoblju  te naglasio važnost stalnog unaprjeđenja tržišta rada i sustava obrazovanja. Kroz Europski socijalno fond nude se mogućnosti rješavanja problema na tržištu rada i taj fond je iznimno važan, posebno zbog rastuće nezaposlenosti mladih, žena i drugih skupina.

Na Cvjetnom trgu održana je i dodjela nagrada dječjim vrtićima koji su izradili najbolje plakate u sklopu natječaja „EU-jedinjeni u igri i učenju“. Nagrade su otišle u Matulje (Dječji vrtić Matulji), Split (Dječji vrtić Cvit Mediterana – Gariful) i Rijeku (Dječji vrtić Zvjezdica mira).


Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.