Potpisan ugovor o bespovratnim sredstvima za „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“

U srijedu, 20. prosinca 2017. godine, u multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja, održana je svečanost potpisivanja ugovora o bespovratnim sredstvima za provedbu projekta pod nazivom „Projekt razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti“ u sklopu Operativnoga programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.' iz Europskoga socijalnog fonda.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 81.090.000,00 HRK čiji je nositelj Hrvatska zaklada za znanost.

Projekt će pridonijeti povećanju kvalitete hrvatskoga istraživačkog prostora tako što će se najboljim diplomantima omogućiti razvoj znanstvene karijere u Hrvatskoj.

Također, povećat će se kvaliteta mentorskoga rada, selekcije doktoranada i cjelokupnoga sustava znanosti te će se skratiti vrijeme potrebno za stjecanje akademskoga stupnja doktora znanosti.

Tijekom sljedećih pet godina provedbe projekta Hrvatska zaklada za znanost financirat će zapošljavanje 154 mlada istraživača, doktoranda, u znanstvenim organizacijama u Republici Hrvatskoj.

Ugovor je potpisala prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, dr. sc. Hrvoje Mataković, izvršni direktor Hrvatske zaklade za znanost i gosp. Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Izvor: www.mzo.hr

 
Strukturni fondovi
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Dodijeljeno 100 milijuna kuna za 28 projekata za razvoj, unapređenje i provedbu stručne prakse u visokom obrazovanju više
  • Odluka o financiranju za Poziv UP.03.1.1.04 Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju više
  • Objavljen Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu više
  • Uključite se u javne konzultacije o ESF potpori u području obrazovanja! više
  • Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo više