Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama za školsku godinu 2016./2017. osiguralo više od 74 milijuna kuna iz Europskoga socijalnog fonda

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskoga socijalnog fonda, Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

Uspješnim prijaviteljima osiguran je iznos veći od 74 milijuna kuna (74.735.497,32 HRK) za uvođenje 2.030 pomoćnika/stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama za školsku godinu 2016./2017.

Ugovore  dobitnicima zajednički su uručili Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. U ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava na svečanom uručivanju ugovora bila je prisutna Katarina Ivanković Knežević, pomoćnica ministrice rada i mirovinskoga sustava.

Ministar Šustar istaknuo je ovaj projekt kao primjer dobre suradnje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s gradovima i županijama.

„Osigurana su sredstva u vrijednosti većoj od 74 milijuna kuna te je ovo pitanje bilo riješeno na vrijeme. Djelatna primjena načela inkluzivnosti naša je obveza prema djeci. Zahvaljujem svima na uloženome trudu za osiguravanje bespovratnoga novca iz Europskoga socijalnog fonda. Pokazali ste visoku razinu komunikacije i suradnje i zato je postignut izvrstan rezultat“, naglasio je ministar Šustar. Ministar je svim učenicima zaželio miran i stabilan početak nove školske godine poručivši im da budu okrenuti učenju. „Učenje je ipak najljepša stvar i užitak. Budite puni žara i revni i tako ćete dati puni doprinos hrvatskom društvu“, poručio je ministar Šustar.

Ministarstvo je Poziv objavilo 2. lipnja 2016. godine, a rok za dostavu projektnih prijedloga bio je 13. srpnja 2016. godine. Ukupno 49 ugovora u vrijednosti od 74.735.497,32 milijuna kuna financira se iz Europskoga socijalnog fonda uz sufinanciranje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Projekte su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti).

Ugovorenim projektima pružit će se potpora uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove u školskoj godini 2016./2017. uz pomoćnike u nastavi/stručne komunikacijske posrednike.

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta www.mzos.hrIzvor: www.mzos.hr
Strukturni fondovi
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Donesena Odluka o financiranju operacije “Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih” više
  • Objavljene I. izmjene Godišnjeg plana objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu više
  • Odluka o financiranju za poziv UP.03.2.1.05 Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva više
  • Dodijeljeno 100 milijuna kuna za 28 projekata za razvoj, unapređenje i provedbu stručne prakse u visokom obrazovanju više
  • Odluka o financiranju za Poziv UP.03.1.1.04 Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju više