Završen tjedan Europskog socijalnog fonda

Sajmom projekata u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu završen je ovogodišnji tjedan Europskog socijalnog fonda. Ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med., u pratnji povjerenika Europske unije za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Laszla Andora posjetio je štandove na kojima su izloženi uspješni projekti financirani sredstvima Europske unije. „U proteklih 10-tak dana prošli smo cijelu Hrvatsku, preko Rijeke i Splita do Varaždina, Osijeka i Županje“, rekao je ministar Mrsić.

Operativno program „Učinkoviti ljudski potencijali“ pripremljen je i uskoro će biti poslan Europskoj komisiji na odobrenje. Prethodno su u prvom koraku programiranja Operativnog programa detektirane strukturne slabosti u području zapošljavanja, obrazovanja, socijalnog uključivanja i javne uprave. U drugom koraku osmišljene su aktivnosti usmjerene na uklanjanje prepoznatih slabosti. U trećem koraku, definiranjem jasnih i mjerljivih indikatora, aktivnosti su dodatno razrađene.

„U proteklim desetljećima Hrvatska je izgradila stabilnu strukturu socijalne države. No socijalna država može funkcionirati samo kao nadgradnja snažnog gospodarstva ili se urušava zbog svoje neodrživosti. U ovom razvojnom trenutku, kad je cijena tranzicije prema konkurentnijem gospodarstvu za mnoge prevelika, kvalitetne mjere u okviru ESF-a nam mogu olakšati provedbu potrebnih reformi“, istaknuo je ministar Mrsić.


 
 

Strukturni fondovi
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo više
  • Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva više
  • Održan Dan Europe, 9. svibnja 2019. više
  • Najava ograničenog privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga više
  • Objavljen Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu više