Održani Treći dani EU fondova

Treći dani EU fondova održani su 15. i 16. listopada 2012. godine u hotelu Sheraton. Velik odaziv sudionika svjedočio je rastućem interesu za EU fondova. Otvorenju Dana EU fondova prisustvovali su potpredsjednik Vlade Neven Mimica, ministri Siniša Hajdaš Dončić i Predrag Matić, predstavnici ministarstava, veleposlanici, saborski zastupnici, župani te brojni drugi uzvanici.

Događaj je svečano otvorio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić, koji je u svom obraćanju naglasio kako građani od članstva u Europskoj Uniji ponajprije očekuju gospodarski oporavak i ubrzani razvoj, što znači i više sredstava za razvojne projekte.„Iz strukturnih i Kohezijskog fonda od druge polovice 2013. do kraja 2020. godine možemo računati na otprilike 10 milijardi eura europskog novca, što je cijeli jedan dodatni proračun Republike Hrvatske. Zbog toga je važno imati zalihu dobro pripremljenih i zrelih projekata koji će našim regijama donijeti optimalnu korist“ istaknuo je Grčić.

Veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije EU u RH naglasio je važnost da se državna tijela konzultiraju s relevantnim partnerima oko strateškog planiranja, te pohvalio ovu manifestaciju u smislu informiranja i motiviranja krajnjih korisnika fondova.

U utorak, 16.listopada održano je osam stručnih predavanja o pet komponenti Instrumenata pretpristupne pomoći (IPA) te o  mogućnosti sudjelovanja u kohezijskom i strukturnim fondovima EU. Sva predavanja bila su iznimno dobro posjećena, a ukupan broj sudionika procjenjuje se na oko 2000.Na predavanju o razvoju ljudskih potencijala bilo je riječi o do sad postignutim rezultatima kroz dodjele bespovratnih sredstava te o mogućnostima financiranja projekata putem Europskog socijalnog fonda.

U prilogu možete pronaći prezentacije s radionice Razvoj ljudskih potencijala.

Europski socijalni fond     MRMS     MSPM     MZOS     UZUVRH     ASOO i HZZ

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.

 
Strukturni fondovi
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo više
  • Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva više
  • Održan Dan Europe, 9. svibnja 2019. više
  • Najava ograničenog privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga više
  • Objavljen Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu više