Održana konferencija u povodu otvorenja projekta „Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova“

Prezentacija projekta „Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova", koji provodi konzorcij predvođen tvrtkom EEO Group S.A., u partnerstvu s tvrtkama PM Group, DEVELOR, RAZBOR i SQA, čiji je korisnik i partner u projektu Agencija za obrazovanje odraslih, održana je u srijedu, 30. lipnja 2010. godine u hotelu Palace  u Zagrebu.

Ukupna je vrijednost projekta otprilike 5,000.000 eura, od čega 1,468.750 eura iznosi Ugovor o usluzi te 3,500.000 eura Shema dodjele bespovratnih sredstava. Projekt se financira iz programa Europske unije za Hrvatsku, IPA Komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala. Provedba Ugovora o usluzi započela je 17. svibnja 2010. godine, a završetak je predviđen u ožujku 2012. godine.

Cilj projekta je stvoriti uvjete za poboljšanje konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada radi unapređenja njihovog ekonomskog i socijalnog statusa.

Na svečanom otvorenju projekta bilo je 80-ak uzvanika i predstavnika vladinih i javnih institucija, ustanova za obrazovanje odraslih, Delegacije Europske unije u RH, nevladinih udruga i medija te predstavnika drugih projekata koje financira Europska unija. Nazočnima se uvodnom riječi obratio v. d. ravnatelja Agencije za obrazovanje odraslih Mile Živčić, koji je govorio o ulozi Agencije kao korisničke institucije te istaknuo važnost ovog projekta za razvoj sustava obrazovanja odraslih u Hrvatskoj. Konferenciju je svečano otvorio državni tajnik za srednje obrazovanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić, koji je dao kratki pregled razvoja sustava obrazovanja odraslih, osvrnuo se na ulogu Agencije u obrazovnom sustavu te istaknuo važnost nacionalnih i europskih projekata u obrazovanju odraslih i u cjelokupnom obrazovnom sustavu.

Radni dio konferencije počeo je izlaganjem Tihomira Žiljka iz Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, koji je predstavio primjer dobre prakse, odnosno iskustva sudjelovanja Pučkog otvorenog učilišta u međunarodnim projektima, s posebnim naglaskom na projekt CARDS 2003 Struk-line.hr.

Potom su uslijedile prezentacije Maje Tomičić, voditeljice projekta iz korisničke institucije, Agencije za obrazovanje odraslih, koja se osvrnula na kontekst projekta i ukratko predstavila Ugovor o uslugama, ali i vezanu Shemu dodjele bespovratnih sredstava te njihovu međusobnu povezanost, Paula Roedersa, voditelja projektnog tima, koji se osvrnuo na cilj i svrhe projekta te predviđene rezultate. Glavne aktivnosti svake pojedine komponente predstavio je projektni tim, u kojem su već spomenuti Paul Roeders, Päivi Korhonen, stručnjakinja za programe obrazovanja odraslih, te Andrijana Parić, stručnjakinja za provedbu Sheme dodjele bespovratnih sredstava.

       

Prezentacije s konferencije:


Projekt Regionalna mreža - Tomičić
Projektu Regionalna mreža - Roeders
Iskustva sudjelovanja Pučkog otvorenog učilišta Zagreb u međunarodnim projektima
Projekt Regionalna mreža, Komponenta I
Projekt Regionalna mreža, Komponenta II
Projekt Regionalna mreža, komponenta III
Projekt Regionalna mreža, Komponenta IV

Prezentacije na engleskom:

RNEI_TL1_Intro
RNEI-KE2_Comp1
RNEI-KE3_Comp3
RNEI-TL3_Comp4

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više