Puni se baza podataka Agencije za obrazovanje odraslih

Nakon završetka provedbe trening seminara i obuke administratora u rujnu 2009. godine, ustanove za obrazovanje odraslih započele su s unosom traženih podataka u aplikaciju za pristup bazi podataka Agencije za obrazovanje odraslih.

Ukupno je 350 ustanova s područja cijele Republike Hrvatske koje su pristupile bazi podatka do 12. siječnja 2010. godine. Od toga najveći broj (78) odnosi se na ustanove s područja Grada Zagreba.

Aplikacija za pristup bazi podataka zamišljena je kao mjesto komunikacije između ustanova za obrazovanje odraslih i Agencije. Preko softvera ustanove mogu izravno poslati upite te u skorijoj budućnosti slati programe za dobivanje stručnog mišljenja. Također, bit će omogućeno i prijavljivanje na stručna usavršavanja te vođenje evidencija o svim seminarima i usavršavanjima andragoških djelatnika.

Trenutačno je u razvoju i modul koji će omogućiti vođenje andragoške dokumentacije, a podaci uneseni u aplikaciju automatski će se povlačiti te će se time izbjeći unos istih podataka.

Ovim putem još jedanput pozivamo sve ustanove, koje se još nisu odazvale i ispunile svoju zakonsku obvezu prema Zakonu o obrazovanju odraslih (NN 17/07) i Pravilniku o evidencijama u obrazovanju odraslih (NN 129/08), da to učine u što kraćem roku.  Podatke je potrebno unositi u sve kategorije aplikacije, posebice u kategoriju Polaznici, s obzirom na to da je dosad u tu kategoriju uneseno manje podataka u usporedbi s ostalim kategorijama.

Popis ustanova koje su pristupile aplikaciji i nalaze se u evidenciji Agencije te su vidljive u javnom dijelu baze podataka, možete pronaći u Excelovoj tablici ovdje.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više