Sajmom na Trgu bana J. Jelačića zatvoren ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja

Tribinama u srijedu i četvrtak te završnom manifestacijom, Sajmom cjeloživotnog učenja, završeno obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja u organizaciji Agencije za obrazovanje odraslih.

U suradnji EduCentra i Agencije za obrazovanje odraslih održana su u srijedu, 30. rujna, u Europskom domu tri okrugla stola. Teme okruglih stolova stola bile su „Analiza ponude edukativnih programa u Republici Hrvatskoj“, „Stav poslodavaca o ulaganju u obrazovanje svojih zaposlenika“ i „Trenutna svijest ljudi o cjeloživotnom učenju“.

Sudjelovali su predstavnici škola i obrazovnih ustanova, dionici iz različitih područja edukacije, voditelji odjela za upravljanje ljudskim potencijalima hrvatskih tvrtki te predstavnici medija.

Više informacija o događanju može se pronaći na internetskim stranicama MojPosao i EduCentar.

 
 
                                           30. rujna - Okrugli stolovi u Europskom domu

Zadnja tribina u organizaciji Agencije za obrazovanje odraslih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održala se u četvrtak 1. listopada u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. Tema tribine bila je Neformalno i informalno učenje na radnome mjestu i radnom okruženju. Na tribini su izlagali Mihaela Dubravac Šigir iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Mira Grčić iz Diokija d.d., Vesna Štefica iz Hrvatske gospodarske komore, Olga Lui iz Hrvatske obrtničke komore, Mirjana Zećirević iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Igor Njegovan iz Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

Materijali s tribine:

Cilj je tribine bio okupiti ključne dionike sustava kako bi se potakla rasprava o raznim oblicima i mogućnostima učenja u gospodarstvu.
                                         
                              1. listopada - Tribina u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb


Toga dana sljedeće su ustanove obilježile Tjedan cjeloživotnog učenja u svojim prostorima: Ustanova za obrazovanje odraslih Galbanum u Zagrebu, Pučko otvoreno učilište Beseda u Zagrebu, Pučko otvoreno učilište Dragutin Novak u Ludbregu i Pučko otvoreno učilište Poreč u Poreču.

Cjelokupno obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja završeno je Sajmom cjeloživotnog učenja na Trgu bana Josipa Jelačića 2. listopada. Sudjelovalo je gotovo 50 ustanova koje su predstavile svoje aktivnosti i obrazovne programe na štandovima. Unatoč lošim vremenskim uvjetima odaziv građana bio je prilično velik te je Sajam iznimno popraćen medijski. Tijekom Sajma posjetitelji imali su priliku sudjelovati u nagradnoj igri – dodjeli nagradnih vouchera, koje su darovale ustanove. Dobitnici nagradne igre bit će obaviješteni o rezultatima pismenim putem ili elektronički.
                                               2. listopada - Sajam cjeloživotnog učenja

U petak su, osim u Zagrebu, održana događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska i Varaždinske županije.

Tijekom ponedjeljka 5. listopada Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio TANAY iz Zagreba svojim aktivnostima obilježilo je Tjedan. 

Obilježavanju ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja priključilo se više od 100 ustanova iz svih 20 županija i Grada Zagreba.

Sve detaljne informacije o Tjednu možete pronaći na internetskoj stranici
Tjedna cjeloživotnog učenja.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više